Comunicat ISU Neamț: 30 de pompieri au intervenit la incendiul de pe platforma Săvinești

Joi, 22.06.2017, la ora 22:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu un operator economic care are ca obiect de activitate depozitarea buteliilor de aragaz, în localitatea Săvineşti, pe fosta platformă industrială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci ofiţeri şi nouăsprezece subofiţeri cu cinci autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, o ambulanţă SMURD(EPA) şi o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, doi pompieri voluntari cu o autospecială de stingere de la SVSU Roznov şi doi pompieri cu o autospecială de stingere de la SPSU Sc. GA PRO CO Chemicals SA – Săvineşti.

Ajunşi la locul producerii evenimentului forţele au constatat că incendiul se manifesta la un container metalic, în care se afla o substanţă chimică(aprox. 20 kg), la o distanţă de aproximativ 20 m de rastelele de depozitare a aproximativ 1000 de butelii de aragaz. La locul intervenţie a fost mobilizată şi autospeciala CBRN de la ISU Bacău.

În urma incendiului a ars substanţa chimică cca. 20 kg şi 15 l de motorină.

Foto / Video de la incendiu – AICI

PUBLICITATE