Comisia rutieră: Noi modificări în traficul rutier din Piatra-Neamț în anul 2018

Primarul Dragoș Chitic a condus astăzi ședința Comisiei Rutiere de la nivelul municipiului Piatra-Neamț în care s-au discutat principalele măsuri pe linia siguranței rutiere și a fluidizării traficului care vor fi realizate de Primăria Piatra-Neamț în acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru fluidizarea traficului, municipalitatea pietreană va realiza trei noi sensuri giratorii: pe Bd. Traian la intersecția cu str. Lămâiței, pe str. Gral. Nicolaie Dăscălescu la intersecția cu str. Dumbravei și pe str. Dimitrie Leonida la intersecția cu str. Ozanei.

Realizarea altor două sensuri giratorii este impusă investitorilor din zona Autogării, la intersecția Bd. Republicii cu str. Bistriței, respectiv Bd. 9 Mai și pe Bd. Republicii, la intersecția cu str. Durăului.

Se va continua montarea de separatoare de sens pe Bd. Decebal și pe Bd. Traian.

Tot anul acesta se vor monta la câteva treceri pentru pietoni considerate periculoase semafoare comandate manual, indicatoare cu flash luminos și cu grad reflectorizant ridicat. Sunt propuse pentru semaforizare cu buton, în prima etapa, două treceri de pietoni de pe str. Gral. Dăscălescu și trecerea de pietoni de la Muzeul de Istorie.

Pentru protejarea pietonilor vor fi montați piloni reflectorizanți în zona trecerilor de pietoni în apropierea cărora se parchează în mod frecvent, iar pentru fluidizarea traficului se vor monta piloni reflectorizanți în apropierea intersecțiilor unde în mod frecvent sunt mașini parcate ilegal.

Primăria Piatra-Neamț și-a mai propus în acest an, pe linia siguranței rutiere și a fluidizării traficului, realizarea de alveole pentru mijloacele de transport în comun în zona Pieței Dărmănești și pe Bd. Traian, în zona Policlinicii Stomatologice, comasarea celor două treceri de pietoni din fața magazinului Unic și creșterea înălțimii de acces pe podul rutier de pe str. Fermelor, la intersecția cu str. Mihai Viteazu.

Și pentru acest an, în urma analizei problemelor de trafic și a consultării specialiștilor, am stabilit un plan de măsuri pentru creșterea siguranței rutiere și fluidizarea traficului din Piatra-Neamț. Vom continua să implementăm soluții de trafic moderne  care să rezolve mare parte din problemele de circulație din oraș. Îmi doresc un oraș în care pietonii să se simtă protejați, iar toți participanții la trafic să beneficieze de confort și siguranță a declarat primarul Dragoș Chitic.

Primăria Piatra-Neamț, prin societatea Publiserv, imediat ce vremea va permite, va reface toate marcajele rutiere și va înlocui indicatoarele rutiere uzate. Tot pentru a asigura condiții de trafic corespunzătoare avem pregătit un amplu program de reabilitare a străzilor și se va continua aducerea căminelor de utilități la cota străzii. Comisia rutieră se va întâlni cel puțin o dată pe lună pentru a analiza stadiul implementării măsurilor propuse și pentru a decide alte măsuri necesare.

PUBLICITATE