Comisarul Catană va sta 4 ani după gratii pentru mită în bani, cafea, alcool și o oaie

Un poliţist din Neamţ, fostul șef al Centrului de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț, comisarul Ioan Catană va sta 4 ani după gratii pentru că a luat mită ca să asigure condiţii mai bune unui deţinut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acelaşi dosar, un coleg de-al său, Vasile Brînzei a scăpat de închisoare pentru că a recunoscut şpaga. Acesta a primit pedeapsa de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

În cursul lunii noiembrie 2014, inculpatul Catană Ioan, în calitate de șef al Centrului de reținere și arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamț a pretins și a primit de la persoană denunțătoare suma de 500 de euro și o carcasă de oaie, pentru soțul acesteia, aflat în stare de arest preventiv în cadrul Centrului, să beneficieze de un tratament preferențial în cursul executării măsurii preventive. – se arată în comunicatul DNA din 31 martie 2015

Marți, 20 octombrie 2015, Tribunalul Neamț a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 4 ani de închisoare și confiscarea sumei de 900 euro şi 430 lei, precum şi o pungă de cadouri în care se află o sticlă de vinars şi 2 pachete cafea. 

PUBLICITATE