Cod galben de inundații pentru 6 județe printre care și Neamț

Institutul Naţional de Hidrologie si Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă (22 aprilie), un cod galben de inundaţii, valabil pentru judeţele Iaşi şi Vaslui. Atenţionarea a intrat în vigoare la ora 22.00 şi este valabilă până luni, 24 aprilie, ora 22.00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

  • În intervalul 22.04.2017 ora 22:00 – 24.04.2017 ora 22:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi),  afluenţii mici ai Siretului din judeţele Galaţi şi Vrancea, afluenţii mici ai Prutului din judeţele Vaslui şi Galaţi.

În prima parte a intervalului fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior amonte S.H. Negreşti şi pe afluenţii din bazinul mijlociu al Bârladului, iar în a doua parte a intervalului pe afluenţii mici ai Prutului din judeţele Vaslui şi Galaţi.

PUBLICITATE