Cod galben de inundații în județul Neamț, până la miezul nopții

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o serie de atenționări Cod galben de inundații, valabile în următoarele ore în opt bazine hidrografice din zona Moldovei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit hidrologilor, până la ora 22:00, se vor înregistra viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova — afluenții aferenți sectorului aval Gura Humorului (județele Suceava și Neamț).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava — bazin superior amonte S.H. Brodina și Neamț (Ozana).

De asemenea, până la ora 00:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Trotuș — bazin mijlociu și inferior (județele Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea) și afluenții mici ai Siretului din județele Bacău și Vrancea.

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare și pe râurile mici din bazinele hidrografice Tazlău și Asău.

Atenționările au fost transmise către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Siret, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

PUBLICITATE