Cine e cel mai potrivit să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț?


Competent, integru, gospodar,  incoruptibil, tânăr, bun manager, empatic sunt atributele pe care ar trebuie să le aibă viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț. Nu e vorba de niște cuvinte atent alese de specialiști, din spatele unor birouri, pentru a compune un portret ideal, ci reflectă dorința cetățenilor din Neamț, care a fost expusă într-o cercetare sociologică realizată recent în județul nostru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Într-o zonă administrativă cu mai multe plusuri, pe care le are datorită reliefului, dar care nu au fost valorificate, din diverse cauze, dar în mod special în urma unei proaste gestionări și a faptului că este o zonă roșie, oamenii își doresc mai multe. De aceea, în viziunea lor, viitorul președinte al Consiliului Județean trebuie să fie altfel, diferit de ceea ce a fost până acum.

Dar oare de ce vor avea parte? Mai este o singura zi până când nemțeni vor afla ce calități va avea viitorul președinte al Consiliului Județean. Sunt doar două variante: va fi lider de dreapta, cu viziune spre dezvoltare, sau lider de stânga, cu aplecare spre alocarea resurselor către servicii sociale, nu investiții. Pe de altă parte, dacă ar fi să comparăm portretul creionat de nemțeni cu cei doi protagoniști politici care sunt în cărți pentru a fi aleși la conducerea Consiliului Județean Neamț, doar unul se încadrează mai mult în caracteristici. Legendele locului spun că al doilea, cel cu valori de stânga, este pe departe de a fi competent, integru, empatic, iar de bun manager nici nu prea poate fi vorba.

Aceeași cercetarea sociologică dezvăluie că cetățenii din Neamț și-ar dori ca viitoarea conducere a Consiliului Județean Neamț ar trebui să pună în practică proiecte care să ducă la îmbunătățirea infrastructurii rutiere, să creeze locuri de muncă, să aducă investitori străini în județ și să vină cu soluții concrete pentru dezvoltarea turismului. Măsuri care au fost propuse încă de la începutul campaniei de echipa de dreapta, pentru că partidul de stânga, din cauza aroganței și autosuficienței specifice multor membri, a crezut că cetățenii pot fi ușor de dus de nas și au venit cu un proiect încropit pe ultima sută de metri. Concluziile le puteți trage și voi singuri, dar totuși nu putem să nu ne întrebăm: Dacă cetățenii știu ce își doresc, au exprimat asta foarte clar, cum se face că unii lideri locali, de dreapta și centru dreapta, le ignoră dorințele, iar după ce s-au văzut cu voturile luate, au anunțat că fac o majoritate cu stânga? Ne scuzați domnilor în cauză dacă nu înghițim nicio secundă declarațiile dumnevoastră în care pretindeți că ați pus pe primul loc dorințele cetățenilor. Din cele expuse mai sus este evident că nu ați făcut asta. Dar încă nu este prea târziu să vă reevaluați deciziile și să faceți într-adevăr ce este mai bine pentru cetățeni și să le respectați votul.

PUBLICITATE