Cerșetorii din Neamț se orientează către municipiul Iași


La începutul acestei săptămâni, Poliţia Locală Iaşi a înaintat o adresă către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu privire la faptul că în zona centrală a oraşului, doi adulţi cu domiciliul pe raza judeţului Neamţ, însoţiţi de doi minori de 4 ani, respectiv 7 ani, apelează în mod frecvent la mila trecătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În baza Protocolului de colaborare încheiat între instituția noastră și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu ocazia desfăsurării activităților specifice, polițiștii locali au in atenție identificarea și luarea măsurilor ce se impun față de părinții minorilor care apelează la mila publicului pe raza municipiului Iași. În acest sens, lucrătorii instituției noastre au înaintat o adresă către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu privire la faptul că în zona centrală a orașului, doi adulți cu domiciliul pe raza județului Neamț, însoțiți de doi minori de 4 ani, respectiv 7 ani, apelează în mod frecvent la mila trecătorilor.

În baza aspectelor precizate, la data de 24.10.2016, polițiștii locali împreună cu reprezentanții instituției menționate au procedat la conducerea numitei T. L. și numitului L.M, de 22 ani, cu domiciliul în Județul Neamț, precum și a minorilor cu care îi insoțeau la sediul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, situat pe strada Vasile Lupu, pentru continuarea verificărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun în acest caz social.

Precizăm faptul că de la începutul anului 2016, 64 de persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi cuprinse între 100 și 500 lei, conform Legii nr. 61/1991, pentru neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a incredințat spre creștere și educare un minor in vârsta de pană la 16 ani a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj sau cerșetorie – se arată în comunicatul Poliției Locale Iași

D.M.B.
PUBLICITATE