Centrul „Carmen Saeculare” participă la Festivalul Internaţional de Folclor al Copiilor


Bergama 2016În perioada 20 – 24 aprilie, Centrul pentru Cultura şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ onorează invitaţia autorităţilor locale din oraşul Bergama (Turcia) de a participa la Festivalul Internaţional de Folclor al Copiilor organizat de forurile culturale locale. Cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamţ, elevii clasei de canto popular (coordonator Georgiana Şerban) şi clasa de dansuri de la Palatul Copiilor, condusă de Anda Maria  Acristinei (Palatul Copiilor Piatra-Neamţ), participă la acest eveniment. Elevii pietreni au ocazia să locuiască în această săptămână la familii turce din Bergama care au copii de aceeaşi vârstă (între 10 şi 14 ani). Pe lângă spectacolul propriu-zis, festivalul îşi propune să promoveze şi în acest fel schimburile culturale între copii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 20 aprilie, au avut loc deschiderea festivalului şi primele spectacole, urmând ca în zilele următoare mesagerii pietreni ai folclorului nemţean să viziteze obiectivele turistice din Bergama (Acropolele şi Centrul Medical Antic Asclepion), precum şi instituţii de învăţământ sau instituţii culturale din oraşul înfrăţit.

La ediţia de anul trecut Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” a fost reprezentat de Ansamblul “Muguraşii Mărginenilor”, de ale cărei destine se ocupă, cu sprijinul Primăriei comunei Mărgineni, doamna Dorina Surdu.

De remarcat ar fi faptul că, tot la Bergama, şi tot la un festival internaţional de folclor, dar destinat ansamblurilor profesioniste, în anul 2003, forul turc organizator i-a desemnat drept laureaţi pe artiştii de la Ansamblul folcloric “Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultura şi Arte “Carmen Saeculare”.

PUBLICITATE