Cele mai frecvente preocupari ale unei mamici dupa nastere

Fiecare femeie viseaza la momentul cand va deveni mamica si asteapta cu nerabdare sa isi tina in brate copilul. Sentimentele materne care se ivesc  dupa fericitul eveniment sunt unice, fara indoiala. Insa dupa nastere, o mamica trebuie sa isi reia usor-usor preocuparile de dinainte de a ramane insarcinata. Bineinteles, in primele saptamani atentia acesteia se indreapta exclusiv asupra lui bebe, dar pe masura ce el creste, ea se poate organiza, astfel incat sa se reapuce de activitatile care ii fac placere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reluarea activitatilor este chiar recomandata pentru mamicile care se simt coplesite si care se confrunta cu ceea ce se numeste depresie postnatala. Acest fapt se poate dovedi benefic atat pentru mamica, cat si pentru bebe.

Iata care sunt cele mai frecvente preocupari ale unei mamici dupa ce naste:

1. Merge la stomatolog

Vizitele la stomatolog in timpul sarcinii trebuie sa vizeze rezolvarea problemelor care pot cauza infectii. Medicii recomanda amanarea lucrarilor dentare care nu sunt urgente pentru dupa nastere, pentru a evita orice fel de problema. Astfel, mamicile care nu vor sa mai amane niciun moment obtinerea zambetului perfect pot intra pe https://www.clinicadrmelnic.ro/clinica-stomatologica-sector-3/, pentru a-si face programari. Cel mai bine este ca in timpul sarcinii, o viitoare mamica sa evite orice l-ar putea pune in pericol pe copil. Odata ce va merge pentru a-si rezolva problemele dentare, o femeie se va simti mai bine, intrucat se va ocupa si de infrumusetarea sa.

2. Isi cumpara un laptop

Pentru mamicile care au calculator este destul de greu sa se informeze cu privire la noutati (in cazul in care nu au un smartphone) sau chiar sa lucreze ceva in timp ce copilul doarme. Astfel, cu ajutorul unui laptop, o mamica il poate supraveghea pe bebe indeaproape si isi poate vedea de propriile activitati. La o simpla cautare pe magazinul online ROMBIZ.ro, orice femeie poate gasi laptopul pe care si-l doreste, deoarece poate alege dintr-o gama larga de produse.

3. Face sport

Toate proaspetele mamici isi doresc sa scape de kilogramele in plus acumulate in timpul sarcinii si sa revina la silueta de dinainte, chiar daca 70% dintre acestea afirma ca nu au chef de nimic, conform unui studiu realizat in randul proaspetelor mamici. Insa la doar cateva saptamani dupa ce a dat nastere, o mamica trebuie usor-usor sa inceapa sa faca exercitii si chiar sa alerge. Pentru acestea, este nevoie de o tinuta sportiva, iar adidasii joaca un rol important, mai ales daca alergarea nu se desfasoara pe un teren propice. Astfel, de pe www.OTEROS.ro o mamica isi poate achizitiona la preturi mici orice pereche de pantofi sport doreste pentru a se simti cat mai comod.

4. Cumpara ce e mai bun pentru puiul ei

Mamicile isi doresc tot ce e mai bun pentru copii, motiv pentru care, dupa nastere, bunastarea acestora este principalul lor obiectiv. In acest scop, ele se orienteaza catre cel mai bun lapte praf in cazul in care nu pot alapta. Astfel, descopera ofertele AICI pentru inlocuitorul perfect pentru laptele matern, iar cel mic este incantat. Bineinteles, nu numai acesta este important, ci si lucrurile si accesoriile care ii asigura copilului un somn linistit, o odihna pe masura si confort. Pentru a se asigura ca ii ofera copilului tot, o mamica cumpara hainute comode, din materiale placute de atingere. De asemenea, se orienteaza catre un carucior cat mai confortabil si sigur, iar pentru mersul cu masina catre un scaun auto.

5. Isi reia viata sociala

Intrucat imediat dupa nastere este dificil pentru o persoana sa aloce timp si prietenilor, ea poate face asta dupa numai doua-trei luni. Bineinteles, prietenii apropiati vor fi acolo oricand, insa viata sociala, cu siguranta, o mamica si-o va relua abia dupa botez. De asemenea, acesta este un prilej foarte bun pentru ea sa mai iasa din rutina si sa isi ocupe timpul cu organizarea evenimenului in sine. De altfel, botezul este o ocazie excelenta pentru socializarea si intalnirea cu rudele si prietenii.

6. Este atenta la alimentatia sa

Cu toate ca foarte multe proaspete mamici sunt tentate sa apeleze la o dieta drastica pentru a ajunge la silueta dorita, medicii recomanda consumul de fructe, legume, verdeturi, peste, carne de vita si produse lactate degresate, iar in timp rezultatele vor fi vizibile. De asemenea, o mamica trebuie sa evite alimentele foarte picante, fast-food-ul, grasimile, prajelile, afumaturile si snacks-urile, intrucat nu sunt deloc sanatoase.

Prin urmare, dupa nastere o mamica are o multime de preocupari. Cu toate ca in primele saptamani de la venirea pe lume a lui bebe ea se axeaza exclusiv pe ingrijirea acestuia, dupa isi poate relua si cateva dintre activitatile care ii fac placere si o binedispun, mai ales daca este sprijinita si are ajutor din partea celor dragi. Astfel, ea merge la stomatolog pentru a-si rezolva problemele dentare amanate, isi cumpra un laptop pentru a putea lucra si pentru a-l supraveghea pe cel mic in acelasi timp. De asemenea, ea cauta online tot ce e mai bun pentru copil: de la lapte praf si haine la accesorii pentru confortul si siguranta acestuia. O proaspata mamica isi controleaza atent alimentatia si face sport pentru a reveni cat mai repede la silueta de dinainte de a ramane insarcinata.

PUBLICITATE