Cele cinci firme din Neamț, care comercializează arme, verificate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au verificat magazinele autorizate pentru comercializarea armelor și munițiilor, de pe raza județului Neamț, sub aspectul legalității operațiunilor de comerț, deținere, intermediere și reparare a armelor/muniției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma controalelor efectuate la cele cinci societăți comerciale cu acest obiect specific de activitate nu au fost constatate nereguli.
Polițiștii au atras atenția asupra faptului că în țară s-au constatat deficiențe în ceea ce privește rubricația registrelor de evidențiere a operațiunilor cu arme și muniții, care nu respectau prevederile Legii 295/2004 și a normelor metodologice de aplicare aprobate prin HG 130/2005.

Totodată aceștia au fost instruiți cu privire la respectarea articolului 106 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și muniției – “să procure arme, piese și muniții numai de la persoane juridice române sau străine autorizate să desfășoare asemenea operațiuni, precum și de la persoane fizice care le dețin și le înstrăinează în condiții de legalitate.”

PUBLICITATE