Cei care au blocat deschiderea Pieței, prieteni de familie cu liderul PSD Neamț, Ionel Arsene

O vorbă veche spune că ”nimic nu e întâmplător pe lumea asta”. Nu am crezut că un subiect legat de Piața Centrală poate să pună în valoare acest citat.
Spuneam de mai multe ori că cineva dorește cu orice preț ca locuitorii municipiului Piatra-Neamț să nu aibă Piața deshisă. Uite că încet, încet, lucrurile încep să se lege.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La început am avut votul împotriva deschiderii pieței centrale al consilierilor PSD și ALDE. De șapte ori la rând.
Apoi, a urmat procedura de licitație publică pe care a câștigat-o societatea Urban SA cu o redevență de aproape 70%, adică 7 lei din 10 îi va da la bugetul local. Asta ar fi însemnat că într-o lună piața urma să fie deschisă iar populația orașului ar fi fost mulțumită că de sărbătorile de iarnă se poate face comerț civilizat la piața centrală.

Doar că, înainte cu 10 minute de termenul final al procedurii, o societate din București, care a paticipat la licitație, depune contestație, iar o viitoare acțiune în instanță va ține piața închisă până în 2019.

Cine ar avea de câștigat? Cei care s-au opus în permanență deschiderii pieței (PSD și ALDE) și care, în mod uluitor, arată cu degetul spre primarul Dragoș Chitic. Cine ar avea de pierdut? Locuitorii municipiului Piara-Neamț.

Am avut o bănuială că acea firmă care a depus contestația și a blocat deschiderea pieței ar face jocul PSD dar era greu de crezut că o oarecare firmă din București ar avea vreo legătură, cât de mică, cu vreun politician PSD din județul Neamț. Și nici nu ne-am gândit că cineva din PSD este atât de inconștient încât să aibă vreo legătură cu acea societate, știind că nervii pietrenilor sunt întinși la maxim pe  subiectul deschiderii pieței centrale.

Dar, surpriza nu s-a lăsat așteptată prea mult:

Prietenia între liderul PSD Neamț, Ionel Arsene și firma care a blocat deschiderea Pieței Centrale

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, nu numai că știe a cui este societatea respectivă, dar este și prieten de familie cu asociatul firmei, adică cu doamna Raluca Dobre Niculae. Fotografiile publice pe rețelele de socializare, în care cele două familii (Arsene & Dobre) își petreceau revelionul împreună la Brașov sau excursii prin diferite țări, arată că prietenia este solidă și relațiile personale sau de familie sunt destul de strânse.
Legăturile dintre Dobre și Arsene au făcut obiectul unui articol al celor de la Monitorul. (vezi articol – AICI)

Am putea trage o concluzie… după ce PSD și ALDE au votat constant împotriva deschiderii pieței, acum, după ce s-a finalizat licitația și ar fi putut să fie deschisă, PSD și-a folosit ultima armă – contestația depusă de o firmă apropiată de familia liderului PSD care spulberă visele locuitorilor municipiului Piatra-Neamț de a avea de sărbători piața deschisă.

Dar nu vom trage concluzia asta și vă vom lăsa pe dumneavoastră să analizați dacă totul este bine calculat sau este doar o pură coincidență.
Ne vom rezuma în a spune un singur lucru: oare atât de mult urăsc unii lideri politici orașul ăsta încât nu-i deschid piața, nu-i alocă fonduri, nu-i pronunță numele și nu-l vor evoluat în niciun fel?

Consilierii PSD plus anexa ALDE au mai comis-o odată!

După ce au votat de nenumărate ori împotriva deschiderii Pieței Centrale, ieri (3 octombrie), consilierii PSD-ALDE au ieșit cu două comunicate de presă în care susțineau că vor ca Piața să fie administrată de primărie până la soluționarea contestației. Culmea, după atâtea luni în care nu au avut niciun motiv și nicio inițiativă pentru deschiderea pieței, s-au trezit! Asta deși au fost avertizați că și această procedură va dura mai multe săptămâni, poate chiar luni.
Numai că, primarul Dragoș Chitic le-a luat-o înainte și a convocat o ședință extraordinară pentru ziua de vineri (6 octombrie) în care a propus ceea ce trebuiau să propună cei din PSD-ALDE: HOTĂRÂRE privind aprobarea unor măsuri pentru administrarea Pieţei Centrale Agroalimentare Sfântul Gheorghe din municipiul Piatra Neamţ.

sursa foto: Facebook
PUBLICITATE