Cea mai URGENTĂ ședință a Consiliului Local Piatra-Neamț din ultimii ani


Cea mai URGENTĂ ședință a Consiliului Local Piatra-Neamț din ultimii ani va avea loc duminică, 22 ianuarie 2017, se arată într-un comunicat trimis astăzi (18 ianuarie). Convocarea este inițiată de grupul consilierilor PSD+PMP+ALDE

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

21NU este vorba de vreun COD ROȘU de ninsori, inundații sau alte dezastre (așa cum ne-am închipui), ci doar un proiect de hotărâre privind modificarea H.C.L. nr. 353 din 23.12.2016 privind aprobarea declanșării procedurilor de selecție pentru membrii consiliilor de administrație ale societăților la care municipiul Piatra Neamț este acționar unic sau majoritar.
În limbaj popular: cum să ne punem oamenii de partid în consiliile de administrație ale societăților (Locativserv, Publiserv, Perla Invest, CMI Urban, Parking, Salubritas).

De ce e urgentă o astfel de ședință încât să aibă loc chiar în ziua de duminică, nu știm.
De ce trebuie modificat acel proiect, putem bănui:

Proiectul din 23.12.2016

În ședința de pe 23 decembrie 2016, consilierii (inclusiv PSD+PMP+ALDE) au votat un proiect prin care constituirea comisiei de selecție a membrilor consiliilor de administrație este alcătuită din reprezentanții birourilor de resurse umane ale fiecărei societăți în cauză și consilierul juridic din cadrul Aparatului permanent al Consiliului Local, coordonați de șeful biroului de resurse umane din aparatul propriu al primarului.

Cu alte cuvinte, majoritatea PSD+PMP+ALDE nu prea era în măsură să-și „plaseze oamenii” în consiliile de administrație ale societăților. Cel mai probabil, și-au dat seama abia acum și au convocat această ședință „extraordinară”.

UPDATE – Și primarul Dragoș Chitic a avut o reacție la această ședință extraordinară:

Uneori ma minunez pana unde poate forta politicul interventia in activitatea administrativa si ducerea in derizoriu a sedintelor de Consilu Local pentru atingerea propriilor interese. Dupa ce astazi guvernul PSD – ALDE a incercat sa gratieze pe ascuns proprii lideri cu probleme penale, iata ca tot astazi , la nivel local de aceasta data , alianta PSD-ALDE -PMP surprinde prin convocarea unei sedinte extraordinare de Consilu Local in ziua de duminica ( caz unic in istoria Consiliului Local ) 22 ianuarie, in incercarea de a acapara in totalitate societatile Consiliului Local Piatra Neamt. Convocarea unei sedinte si extraordinare si in ziua de duminica ar trebui, intr-o societate normala, sa insemne o urgenta pentru rezolvarea unor probleme ale comunitatii , dar unicul proiect de pe ordinea de zi isi propune sa modifice comisia de selectie a membrilor consiliilor de administratie ale societatilor Consiliului Local, astfel incat PSD sa poata controla aceste societati. Este un derapaj de la normalitate, o continuare a sfidarii interesului public din partea consilierilor locali ai formatiunilor politice mentionate , o interventie brutala a politicului in activitatea administrativa si o intentie evidenta de a prelua si controla cat mai rapid societatile Consiliului Local . – a fost postarea primarului.

D.M.B.
PUBLICITATE