Ce evenimente și festivaluri vor avea loc la Piatra-Neamț în 2017

În perioada 16-19 februarie se desfășoară la Complexul Expozițional Romexpo o nouă ediție a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment din România dedicat industriei turismului.
Municipiul Piatra-Neamț este prezent și la această ediție cu un stand în cadrul căruia se promovează oferta pentru sezonul estival și principalele atracții turistice. Ca element de noutate, este promovat  calendarul de evenimente care se vor desfășura la Piatra-Neamț în anul 2017, marile evenimente organizate de municipalitate dar și evenimentele de tradiție oraganizate de instituțiile de cultură din municipiu sprijinite de către Primăria Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alături de reprezentanții Centrului Național de Informare Turistică din Piatra-Neamț, în cadrul standului sunt prezenți și patru reprezentanți ai Gărzii Apulum care promovează cea de-a doua ediție a Festivalului Dacic Petrodava ce va avea loc în perioada 27-28 mai.  Cu această ocazie, reenactorii au comunicat o parte din programul evenimentului, care anul acesta va fi mult mai complex. Printre noutățile festivalului se numără faptul că el se va desfășura pe parcursul a două zile și că se va bucura de o participare mai numeroasă din partea trupelor de reconstituire istorică.

La deschiderea oficială a fost prezent primarul Dragoș Chitic, care s-a întâlnit cu Ministrul Turismului, dl. Mircea Titus Dobre, și Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban.

”De anul trecut am reușit să concepem și să punem în practică un calendar de evenimente așa cum trebuie să aibă o stațiune turistică și acest lucru constituie tema principală a standului municipiului Piatra-Neamț la acestă ediție a Târgului de Turism al României. Numărul de turiști care au vizitat Piatra-Neamț în anul 2016 a crescut cu aproximativ 10 procente față de anul anterior, iar pentru anul 2017 ne-am propus să menținem acest trend ascendent” a declarat primarul Dragoș Chitic.

 

Calendarul evenimentelor din Piatra-Neamț în anul 2017

  • 22 aprilie – Festivalul Medieval al Curții Domnești
  • 27-28 mai – Festivalul Dacic Petrodava
  • 23-25 iunie – Piatra Fest (Zilele municipiului Piatra-Neamț)
  • 22-23 iulie – Tare ca Piatra (Festivalul Internațional de Sport Extrem)
  • iulie – Vacanțe Muzicale
  • august – Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul”
  • 3-14 noiembrie – Festivalul de Teatru de la Piatra-Neamț
  • decembrie – Târgul de Crăciun
PUBLICITATE