Cazurile de înșelăciune prin metoda „Accidentul” continuă în Neamț


În dimineața zilei de 20.06.2016, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Boteşti au fost sesizați despre faptul că o femeie de 79 de ani, din comună a fost victima infracţiunii de înşelăciune săvârșite prin metoda „Accidentul”.
Cu ocazia cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit că în noaptea de 19/20.06.2016, în jurul orei 01.15, femeia a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care a pretins că este avocatul fiului victimei, care ar fi comis un grav accident rutier și a solicitat femeii suma de 10.000 lei pentru ca acesta să nu fie arestat.
Astfel, în jurul orei 03.10, la poarta locuinţei persoanei vătămate s-a prezentat un tânăr în vârstă de aproximativ 25-30 ani, căruia femeia i-a înmânat un plic ce conţinea suma de bani. Acesta a primit plicul după care a plecat fără ca partea vătămată să reţină detalii referitoare la semnalmentele acestuia ori mijlocul de transport utilizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii au demarat cercetările pentru identificarea autorilor și îndeamnă cetățenii să nu dea curs acestor solicitări, ci să verifice informațiile furnizate, contactându-și membrii familiei.
Cercetările în astfel de cazuri sunt anevoioase, având în vedere că majoritatea victimelor sunt persoane vârstnice, care rețin foarte puține detalii despre cei cu care intră în contact, iar activitatea infracțională devine, astfel, greu de probat ținând cont de specificul infracțiunii și multitudinea persoanelor implicate.

Chiar și așa, polițiștii Postului de Poliție Bicaz Chei au reușit identificarea persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în data de 27.01.2015. Atunci o femeie de 52 de ani, din localitatea Bicaz Chei a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi avocat la Ambasada României în Germania și a informat-o că fiul ei a provocat un accident rutier soldat cu victime iar pentru ca părinții victimei să nu formuleze plângere trebuie să trimită suma de 1500 Euro.
Reclamanta a trimis la aceeași dată suma solicitată printr-un serviciul de transfer bancar, ulterior realizând că a fost înșelată.
În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii au identificat persoanele care au ridicat suma de bani, o tânără de 22 ani și un bărbat de 29 de ani, ambii din Valea Ierii, jud. Cluj și beneficiarul direct, un bărbat 38 de ani, din aflat în Penitenciarul Iași. Tot față de aceste persoane polițiștii au extins cercetările stabilindu-se că prin aceeași metodă au mai prejudiciat o femeie de 68 de ani, din Hangu, cu suma de 5600 lei.

Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a celor implicați, în funcție de participația acestora.

PUBLICITATE