Cazul tinerei care s-a aruncat în lacul Bâtca Doamnei, continuă cu episodul Baza Hipică

Cazul tinerei din Complexul de Servicii „Ion Creangă” Piatra Neamţ care s-a aruncat săptămâna aceasta în apele lacului Bâtca Doamnei scoate la iveală un nou episod din viața tinerei – Baza Hipică. Acolo, fata a stat un an. A lucrat la grajduri şi nimeni nu răspunde pentru ce s-a întâmplat în perioada asta. Irina Orobco, mama fetei, ne-a povestit că „Toate problemele au început de la Baza Hipică, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Nimeni nu spune, am întrebat. Mai mult decât atât, tot mama fetei ne-a spus că după ce a fost recuperată de la Baza Hipică a dus-o la un control medical unde s-a constatat că minora întreținuse relații sexuale în perioada în care a fost fugită de acasă și a locuit în Baza Hipică. Atenție, vorbim despre o fată de 13-14 ani!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La aceste afirmații, dar și la unele articole scrise în presă, președintele C.S.E. Piatra-Neamț, Costache Lupu, reacționează:

Comunicat de presă – Costache Lupu – Baza Hipică din Piatra-Neamț

„Este trist că doar o tragedie determină membrii societății să-și pună întrebări. Probabil, dacă fiecare dintre noi am fi mai implicați, astfel de cazuri ar fi mai rare. Desigur, acum se naște și întrebarea dacă este bine să încerci să dai o mână de ajutor, atât timp cât intențiile bune pot fi puse la îndoială.

În ultimele zile au apărut acuzații nefondate față de intenția colectivului din Baza Hipică de a întinde mâna unui copil aflat în dificultate.

În acest sens, dorim să facem câteva precizări: fetița, al cărei destin tragic s-a sfârșit zilele trecute, a venit la început în Baza Hipică împreună cu mama sa, la dorința acestora. Atât personalul din bază cât și iubitorii de cai care frecventează acest loc, au observat situația delicată în care se afla Amalya și fiecare a încercat să o ajute. Așa a ajuns ca Amalya să aibă un adăpost deasupra capului  atunci când aceasta nu își dorea să plece acasă, dar de fiecare dată îi era anunțată familia. Mai mult decât atât, cei care au cunoscut-o în Baza Hipică au făcut demersuri, iar ea a fost luată în evidența de către DGASPC Neamț și internată într-un centru în 2016. După această dată, Amalya a mai revenit în Baza Hipică, chiar împreună cu familia sau însoțită de colegii din centru.

Dorim să menționăm că activitatea din Baza Hipică se bazează pe voluntariat, iar cei care iubesc sportul ecvestru vin aici din plăcere. Echitația presupune, pe lângă lecțiile de călărie, activități  conexe printre care: igiena și pansajul cailor, furajarea zilnică, întreținerea și amenajarea adăpostului, întreținerea harnașamentului și a echipamentului. Aceste activitati contribuie la apropierea cursanților de cai și consolidarea cuplului cal-călăreț.

Este josnica si inacceptabila dorinta unor asa-zis „jurnalisti” de evidentiere cu orice pret, profitand de aceasta tragedie si de credulitatea auditoriului.

Respingem cu tărie orice acuzație adusă Clubului Sportiv și avem încredere că rezultatele anchetei vor face lumină în acest caz tragic.”

Vezi și DGASPC Neamț: Raportul instituției în cazul fetei de 15 ani care s-a înecat marți, 12 septembrie

PUBLICITATE