Cătălin Drăgușanu: PNL este alegerea corectă


Deputatul Cătălin Drăgușanu s-a înscris în PNL Neamț, adeziunea sa fiind aprobată, duminică (9 octombrie), de Biroul Permanent Județean al filialei.

Parlamentarul explică motivul pentru care a plecat din ALDE dar și înscrierea acestuia în PNL

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

????????????????????????????????????

În întreaga mea activitate politică am încercat să fiu aproape de cei pe care îi reprezint. Cred că deschiderea față de cetățeni e o obligație pentru orice politician care se respectă. În consecință, mi se pare un gest de normalitate să-mi explic public gestul de a mă înscrie în PNL. E în primul rând o datorie față de cei care, prin votul lor, m-au trimis să-i reprezint în Parlamentul României.

De ce am plecat din ALDE?
Am spus-o de nenumărate ori: am pus umărul la formarea ALDE sperând că va fi un partid liberal, un partid de dreapta, un partid cu membri onești. După ani de muncă în partid, m-am trezit într-un ALDE frate mai mic al PSD-ului, existând doar pentru a susține orice proiect al unui partid de stângă, înconjurat de persoane care fie au probleme penale fie pun cu orice preț interesul propriu înaintea celui de partid. În ALDE nu mai era locul meu. Și se dovedește că nu eram eu singurul care nu mai credea în drumul ALDE: numeroși alți foști colegi, atât de la nivel central, cât și din organizația ALDE Neamț, părăsesc partidul sau trag semnale publice de alarmă privind viitorul partidului. Din păcate o spun, în primul rând pentru munca depusă și pentru intențiile bune ale unor oameni printre care m-am aflat, ALDE va sfârși după aceste alegeri parlamentare. ALDE nu va reuși să treacă pragul electoral, iar cei care au omorât acest proiect politic ne vor face bucuroși cu mâna din barca PSD, de acolo de unde le-a fost locul de la început.

De ce PNL?
Alegerile parlamentare de pe 11 decembrie sunt un moment extrem de important pentru noi, atât ca țară, cât și ca societate. Alegem un Parlament care, în următorii 4 ani, va hotărî cine va guverna țara și va trasa drumul României într-un perioadă foarte tulbure. Următorul Parlament va fi în funcție când vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire și când România va deține Președinția Uniunii Europene. Iar alegerea politică de la parlamentare e limpede: PSD sau PNL. Pentru mine, politicianul, alegerea a fost clară și nu putea fi alta decât PNL. Alături de PNL pot continua o munca pe care am început-o în 2012, îi pot reprezenta în continuare pe nemțeni cu capul sus. Și a mai fost un motiv care a contat: echipa. După lehamitea produsă de un ALDE transformat în SRL personal, la PNL am văzut oameni decenți, cu bun simț. Am asistat zilele trecută la o primă ședință a PNL Neamț și am fost plăcut surprins de atmosfera bună, constructivă, de faptul că o echipă se poate mobiliza în jurul unui lider ca Mugur Cozmanciuc și că toți își trasează un obiectiv comun. Am văzut o echipă care în ultimii doi ani a reușit să crească și să se bată cu șanse egale cu PSD-ul în Neamț. E un lucru pentru care i-am apreciat și înainte să le devin coleg și sunt sigur că de această dată, la alegerile parlamentare, majoritatea nemțenilor vor hotărî că alegerea clară e PNL, nu PSD.

Vezi și E oficial! Cătălin Drăgușanu s-a înscris în PNL Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE