Cât GHINION să ai?! Unui nemțean i-a luat foc casa de două ori în două zile.


Vineri, 19.02.2016, la ora 22:05, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Podoleni. Este vorba de aceeaşi locuinţă la care a izbucnit un incendiu în seara anterioară. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă cu o autospecială, constatând incendiul cuprindea o anexă a casei, în care erau amenajate o cameră de locuit şi o bucătărie de vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Forţele au stins în limitele găsite incendiul, după operaţiuni ce au durat aproape o oră. În urma incendiului, au ars: acoperişul, construit din astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp., pereţii din PAL, placajul din lambriu de PVC, un pat, o masă, un dulap de bucătărie şi patru scaune. S-au degradat: soba din cărămidă, maşina de gătit şi recipientul GPL care o alimenta.
Cauza probabilă a incendiului: soba din cărămidă neprotejată termic corespunzător faţă de materialele combustibile (pereţii din lemn).

Înaintea incendiului produs în seara zilei de 18.02, proprietarul folosea, pentru a încălzi locuinţa, un radiator electric. Vineri, acest lucru nu a fost posibil (având în vedere problemele create de incendiu la instalaţia electrică, acolo unde pompierii au stabilit că este probabil să fi izbucnit primul incendiu), de aceea  a folosit soba de cărămidă.

Primul incendiu -> Intervenții ale pompierilor în comunele Gârcina și Podoleni pentru stingerea incendiilor

 

PUBLICITATE