Casa Județeană de Pensii Neamț – 70 bilete de tratament au rămas nealocate


Pentru a optsprezecea serie de tratament balnear a anului 2016, ce are ca dată de intrare  în staţiuni perioada 13-15 noiembrie 2016, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ  a distribuit prin aplicaţia informatică un număr de 99 bilete celor care au solicitat plecarea în staţiune în luna noiembrie 2016, cu condiţia ca staţiunile pentru care au solicitat tratament balnear să fie dintre cele alocate pentru repartizare. Lista cererilor aprobate poate fi vizualizată la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ, cât şi pe pagina de internet a instituţiei www.pensiineamt.ro – bilete de tratament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Menționăm că au rămas nealocate cca 70 bilete de tratament în următoarele stațiuni: Herculane, Amara, Covasna, Eforie Nord, Felix, Lacul Sărat, 1 Mai, Nicolina, Slănic Moldova, Sarata Monteoru și Tușnad.

Reamintim că potrivit Ordinului Preşedintelui CNPP nr. 38 din 04.02.2016:

– Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unei legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament, în perioada unui an calendaristic persoana îndreptăţită având posibilitatea de a beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

–  Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile.

– Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare – completată numai pe formularul aprobat – însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. Cererea de acordarea  trebuie înregistrată cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul.

– La momentul eliberării biletului, solicitantul trebuie să prezinte şi un bilet de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului).

– Biletele de tratament balnear vor fi repartizate/alocate la unităţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “TBRCM” SA, la care CNPP este acţionar unic. În completare, după epuizarea acestora, se vor repartiza/aloca bilete la celelalte unităţi de tratament balnear, cu care CNPP are încheiate contracte.

Până la această dată au fost valorificate un număr de 4465 bilete de tratament balnear, fiind înregistrate 8200 cereri de acordare bilet de tratament balnear.

D.M.B.
PUBLICITATE