Casa cu șemineu este în tendințe mereu!

Așa cum ziua bună o cunoaști de dimineață și o casă îngrijită și amenajată cu stil o cunoaști de la intrare. Ne-am obișnuit deja că tendințele în materie de design interior se modifică de la an la an, iar reamenajarea locuinței nu este doar o necesitate, ci poate fi doar simplă dorință de a te bucura de ceva nou, de culoarea anului pentru dormitor, de un nou parchet în sufragerie sau de o mobilă modernă pentru bucătărie sau de ce nu, de un semineu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Semineul este din nou privit ca piesă centrală în încăperea în care este amplasat, și de cele mai multe ori acesta este construit în living. Se pare că oamenii își aranjează mobilierul în așa fel încât punctul de atracție să fie spațiul pentru foc (chiar dacă sunt perioade din an când șemineul este inactiv) în jurul căruia se pot aduna pentru a petrece timp împreună. Chiar și cei care stau la bloc se pot bucura de prezența unui șemineu în apartamentul lor, chiar dacă nu de un șemineu pe lemne. Specialiștii s-au gândit și la dorița celor care stau la bloc și au scos pe piață șeminee electrice, pe gaz sau șemineele pe bioetanol. Este adevărat că nu au același efect ca un focar șemineu adevarat cu coș de fum, însă este în pas cu moda. Iar până la urmă asta ne dorim, nu?

Originile construcției de șeminee sunt foarte îndepărtate și, cu toate acestea, șemineul rămâne un element aflat mereu pe lista tendințelor în amenajări interioare. Dublul rol – funcțional și decorativ -dar și aerul aristocratic pe care un astfel de sistem de încălzire îl imprimă întregii case, fac din el o alegere spre care se îndreaptă tot mai mulți arhitecți și proprietari de case. Șemineul a devenit un simbol al confortului și al eleganței, însă începuturile acestui tip de construcție interioară au fost modeste. Strămoșul șemineului, așa cum îl cunoaștem în prezent, datează din epoca medievală, când era folosit ca sistem de încălzire și sursă de foc pentru preparerea mâncării și încălzirea apei menajere.

Astăzi oferta de şeminee este foarte vastă, astfel încât producătorii tind spre forme din ce în ce mai extravagante, lăsând în urmă rolul principal al şemineului şi modelele clasice consacrate şi bine definite în timp. Să nu uităm rolul din totdeauna al şemineului, acela de a încălzi cu înaltă eficienţă aducând o economie energetică în respectul naturii, funcţionând fie cu lemne, fie cu brichete din rumeguş. Plăcerea de a avea un șemineu integrat armonios, în completare cu confortul obținut prin încălzirea spațiului va crea momente de neuitat alături de cei dragi, de aceea trebuie să ținem cont de toate elementele necesare pentru alegerea variantei potrivite.

Echipa Pefoc realizează orice model de șemineu dorit, singurele restricții fiind detaliile tehnice care trebuie respectate pentru siguranța ta și a familiei! Construcția șemineelor se face doar cu materiale profesionale, iar echipa de specialiști în domeniu garantează o bună funcționalitate, un plus de siguranță și o durată mare de viata! Alege www.pefoc.ro și ai o gamă diversificată de seminee pe gaz, bioetanol sau electrice, care pot fi montate în aproape orice locație inclusiv la blocuri, diverse modele de sobă, horn, materiale necesare pentru întreținere sau uși de șemineu cu diverse tipuri de sticlă.

Tu pui PEFOC, iar ei fac TOT!

PUBLICITATE