Carla’s Dreams la Piatra Neamț. Un show care se putea termina tragic!


Concertul Carla’s Dreams a fost pe punctul de a se termina tragic, asta dacă muzicienii nu ar fi oprit spectacolul din mall-ul din Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

13221546_966385346812460_6508956816639442309_nTrupa Carla’s Dreams a susținut un concert în această seară (20 mai) la Piatra Neamț, dar componenții trupei au fost nevoiți să oprească show-ul. Nemulțumiți de condițiile în care s-a desfășurat spectacolul, de căldura insuportabilă și de lipsa de aer care a pus în pericol viața spectatorilor, muzicienii au spus stop concertului. Medicii de pe o ambulanță au fost nevoiți să intervină și să scoată din sala arhiplină mai multe persoane care și-au pierdut cunoștința, printre care și copii.

Mai mult de atât, 9 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 4 dintre acestea au fost transportate la spital.

„Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care şi-au pierdut cunoştinţa. Vom acţiona legal”, au scris reprezentanţii trupei pe Facebook.

13254374_2017885688437223_1965119134253331208_n„Oamenii au venit la un concert şi nu la <mall> şi, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, Vă rugăm să ne scrieţi pe [email protected] pentru asistenţă juridică gratuită în sensul acestui caz. De asemenea, vom sesiza toate organele competente pentru a <sensibiliza> afaceriştii care au adus 2 (DOUĂ!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumătate de litru chiar când au văzut prima persoană scoasă de ambulanţă din sala supraplină!”, au mai scris cei de la Carla’s Dreams.

Comunicatul Inspectoratului Situații de Urgență Neamț

Astăzi, 20 mai a.c., începând cu orele 19.30, la Galleria Mall a fost susținut un concert de muzică la care a luat parte un public numeros, format în mare parte din copii.

La acest spectacol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a asigurat măsuri specifice de prevenire, de la faţa locului, cu un echipaj format din patru subofiţeri şi o autospecială de stingere a incendiilor cu apă şi spumă.

Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiții de siguranță, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranței participanților.

Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fața locului, plt.maj. Buţurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital

În acelaşi timp, inspectorul şef a ajuns la faţa locului, a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază.

Totodată, s-a solicitat sprijinul organelor de poliţie, care au trimis la faţa locului două echipaje pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi pentru dirijarea circulaţiei.

În scurt timp situaţia a reintrat în normal.

sursa foto Facebook

PUBLICITATE