Canotoare a CS Ceahlăul Piatra-Neamţ, medalie de AUR la Campionatul Mondial de Juniori

Canotoarea Andreea Grăpinoiu, de la CS Ceahlăul Piatra-Neamţ, a reușit să obțină, cu echipajul feminin de patru vâsle (format din Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei.) MEDALIA DE AUR la Campionatul Mondial de Juniori din Lituania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

România, pe primul loc pe natiuni la Campionatul Mondial de Juniori din Lituania, cu sase medalii: două de aur, două de argint și două de bronz – este mesajul Federatiei Romane De Canotaj

Extraordinare rezultate obținute de România astăzi în cadrul Campionatului Mondial de Canotaj pentru juniori care a avut loc la Trakai, Lituania. Echipajele românești s-au clasat pe primul loc pe natiuni si au reușit să se întoarcă acasă cu două medalii de aur, două medalii de argint și două de bronz.

„Felicitări echipajelor noastre, staff-ului tehnic și mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă această performanță! Juniorii noștri continuă să crească zestrea de medalii pe care România le-a câștigat în acest an. Cu gândul la Campionatul Mondial de Seniori, mă bucur că juniorii noștri sunt gata să preia cu demnitate și rezultate mari responsabilitătile seniorilor” a fost mesajul transmis de Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj la aflarea rezultatelor.

Echipajul României de opt rame cu cârmaci feminin ( Dănuș Elena, Ciritel Elena Cosmina, Andron Monca Georgiana, Moroșan Ioana Mădălina, Popa Andreea, Dinulescu Raluca Georgiana, Rusu Maria Magdalena, Rusu Vasilica Alexandra, Petreanu Victoria Stefania) a reușit să obțină medalia de bronz în cursa finală din cadrul Campionatului Mondial de Canotaj pentru juniori care s-a desfășurat în Trakai, Lituania.

Româncele Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu au reușit să obțină medalia de aur în proba feminină de dublu rame. Cea de-a doua medalie de a aur a delegației României a fost obținută de echipajul feminin de patru vâsle, format din Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei.

Echipajul de patru rame masculin ( Ciobică Dumitru Alexandru, Chelaru Nicu Iulian, Cojocaru Cristian Ionuț și Huc Ciprian) a urcat și el pe podium, obținând medalia de bronz. Și Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi, reprezentantele României în cursa de patru rame feminin au urcat pe podium, câtigând argintul. Echipajul de dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci) s-a clasat pe locul doi în cursa finală, asigurându-și astfel medalia de argint.

Anul trecut, România a reușit să obțina o medalie de aur la Campionatele mondiale de juniori.

Pentru Canotajul Romanesc mai urmeaza Campionatele Europene de tineret si Campionatele Mondiale de seniori de la sfârsitul lunii septembrie.

Mult succes !

sursa: Federatia Romana De Canotaj
PUBLICITATE