Candidatul PRO-RUS, Igor Dodon, noul președinte al Republicii Moldova


Conform primelor rezultate parțiale date publicității de către Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 99,81% din voturi, candidatul pro-rus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, conduce în cursa electorală pentru președinție cu peste 52,4% din voturi, iar candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, 47,6% din voturi. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Până la ora 22.00 au votat peste 1,6 milioane de cetățeni moldoveni, dintre care peste 130.000 în secțiile de votare din afara țării. Cei mai mulți dintre alegători au fost persoanele cu vârsta între 25 — 40 de ani, 27,7%, și 57-70 de ani, 27,5%, conform statisticilor date publicității de Comisia Electorală Centrală.

Pe parcursul zilei, Maia Sandu, a acuzat grave nereguli în organizarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Ea declarat, duminică seară, într-un briefing de presă, că neregulile au fost înregistrate în special în secțiile de votare din străinătate, acolo unde s-au epuizat buletinele de vot.

untitled-1

D.M.B.
PUBLICITATE