Când vor fi alegeri parțiale în Neamț și ce localități își vor alege primarul

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, joi seară, la Sinaia, că în cursul săptămânii viitoare va fi adoptată o hotărâre de guvern privind organizarea de alegeri parțiale în data de 11 iunie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Legat de alegeri, săptămâna viitoare vom da hotărâre de guvern. Noi o să propunem și o să adoptăm în ședința de guvern data de 11 iunie pentru alegerile în localitățile unde primarii au devenit parlamentari sau sunt vacante locurile”, a precizat premierul Grindeanu

La nivel național sunt 32 de localităţi (comune şi oraşe) aflate în această situaţie.

În județul Neamț, patru localități vor avea alegeri anticipate: municipiul Roman și comunele Bălțătești, Pipirig și Agapia. Dacă la Roman, postul de primar a rămas vacant după ce Laurențiu Leoreanu, a decis să rămână deputat, în celelalte 3 comune, primarii și-au pierdut mandatul în urma unor situații de incompatibilitate (vezi articol – AICI), sau a condamnărilor decise de instanțe (vezi articol – AICI)

O altă localitate din județul Neamț ar putea avea alegeri în iunie. Petrică Șchiopu, primarul comunei Bârgăuani, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (pentru conflict de interese). Astfel, încetarea mandatului de primar la Bârgăoani va veni imediat ce sentința va ajunge la Prefectura Neamț.

PUBLICITATE