Când sfinţii aşteaptă minuni de la oameni – Biserica „Buna Vestire” a mănăstirii Bisericani

Un monument ridicat în urma cu 500 de ani a ajuns să fie inscris în clasa a doua de risc seismic. Se poate prăbuşi la un cutremur mai mare, punând în pericol viaţa celor 500 de pacienţi şi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie de la Bisericani, județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Biserica „Buna Vestire” este monument istoric de rang A, dar în ultima sută de ani nu s-au făcut acolo lucrari de consolidare. Cum construcția e amplasata pe malul unui versant, peretele de susținere al bisericii s-a dărâmat. Dranița e deteriorată în proporție de 60 la sută, iar apa se infiltrează înăuntru.

La multe instituții au fost depuse proiecte de finanțare, în ultimii opt ani, dar totul a fost în zadar. Biserica „BUNA VESTIRE” așteaptă acum o veste bună de la Compania Naționala de Investiții.

Aceasta este trista poveste a bisericii „BUNA VESTIRE” a mănăstirii Bisericani din judeţul Neamţ. Se spune că biserica a fost zidită foarte aproape de locul unde, în 1499, s-ar fi arătat fecioara Maria. Doi pustinci care au vieţuit în acea poiană au fost canonizaţi, în 2005, de biserica ortodoxă. – notează tvr.ro

sursa: tvr.ro
PUBLICITATE