Canalizații subterane pentru rețelele de comunicații prin cablu în Piatra-Neamț

Proiectul primarului Dragoș Chitic de realizare in Municipiul Piatra-Neamț de canalizații subterane pentru rețelele de comunicații prin cablu, a fost aprobat in ultima sedinta a Consiliului Local.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conceptul face parte din programul Piatra-Neamț Smart-city si este o solutie modernă aplicată in orasele dezvoltate.

Retelele aeriene afecteaza aspectul urbanistic al orasului, creeaza un disconfort, uneori chiar pericliteaza siguranta cetatenilor. Totodata existenta unei canalizatii subterane stimuleaza furnizorii de servicii prin cablu sa dezvolte retelele noi . În prima etapa ne-am propus realizarea unei canalizatii pentru retelele de comunicatii prin cablu, iar in functie de succesul acestui demers putem extinde proiectul si la cablurile electrice.

,,Este un proiect pe care mi-l doresc in Piatra Neamt si care se alatura celorlalte proiecte realizate sau in curs de realizare, astfel incat intr-un viitor apropiat sa avem in orasul nostru cat mai multe elemente de oras intelligent, ceea ce inseamna cresterea calitatii vietii pentru cetateni si confortul acestora. Deocamdata am stabilit un perimetru in zona centrala delimitat de COMPLEXUL Aurora, str. Mihai Sadoveanu, str.Titu Maiorescu, B-dul 9 Mai, Bradet, B-dul Dacia care inseamna 11292 ml de strazi, ceea ce duce la realizarea a 22584 ml de retea de canalizatie subterana. Etapizat vom extinde aria de amplasare a canalizatiei subterane astfel incat sa acoperim intreg orasul” a declarat primarul Dragoș Chtic.

Ideea este de a scoate la licitatie realizarea acestei lucrari, Primaria Piatra Neamt nu detine fondurile necesare pentru realizarea unei astfel de investitii si nici nu am identificat o sursa de finantare externa. Avantajul il repezinta faptul ca investitia se realizeaza fara nicio cheltuiala, legislatia actuala obligand furnizorii sa utilizeze canalizatiile realizate in localitati, urmând să plateasca o redeventa in urma acestui serviciu.

PUBLICITATE