Campania „PSD îți dă puterea” făcută praf la nivel național


Partidul Social Democrat a decis să intre în campania pentru alegerile locale de anul acesta cu un nou slogan: „Vrem schimbare. PSD îţi dă puterea”. Sloganul face parte dintr-un proiect „PSD îţi dă puterea” care ar fi înregistrat la Piatra Neamţ un mare succes, se laudă pesediștii, motiv pentru care va fi implementat de toate organizațiile de partid din țară. „Sunt foarte mulți oameni, zeci de mii de oameni care l-au apreciat și credem foarte mult în acest proiect”, declara Liviu Dragnea pe 16 ianuarie la Piatra Neamț. Prin acest proiect, PSD-ul își propun să consulte activ populația în vederea nominalizării pe listele de la viitoarele alegeri de consilieri locali propuși de cetățeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totuși, de când au început această campanie au apărut și problemele pentru cei din PSD, care au fost acuzați de plagiat a mesajului, poze copiate dar și ironii a flayerelor cu care aceștia au ieșit în campanie.

Astfel prima gafă a campaniei a început de când într-o postare de pe pagina psdpiatraneamt.ro, departamentul lor de comunicare nu au reușit să găsească 10 persoane „zâmbitoare” și au fost nevoiți să-i decupeze dintr-o poză de pe gfxtr2.com

psd_iti_da_puterea
mondonews.ro

Dacă această gafă a fost mai puțin mediatizată, un nou afiș al celor de la PSD a ajuns ținta mai multor publicații naționale dar și a unor jurnaliști cunoscuți. Astfel pe pagina de internet a filialei, a apărut  o fotografie care înfățișează ceea ce pare a fi un protestatar cu o masca de gaze în timpul unei manifestații, având pe fundal sloganul „Vrem schimbare. PSD îți dă puterea” iar criticile au început imediat să apară pe site-urile naționale precum: hotnews.rocomisarul.roziare.com dar și într-o replică acidă a jurnalistului Victor Ciutacu: „PSD vrea schimbare. După ce a fost atâta vreme la putere, își arogă un mesaj electoral pe tema asta. Dincolo de tembelismul promovării unui manifest politic pe fundal de război, dat fiind că n-am citit vreun anunț potrivit căruia partidul s-ar fi înțeles cu sursa preluării lui, mesajul pare furat, cu tot cu poză. De la un artist hip-hop, JustMarshal pe numele lui de scenă, care are și cont de facebook. Întrebarea e nu dacă-s tâmpiți ăia care au acceptat ideea, ci dacă banii plătiți așa-zișilor strategi electorali sunt chiar toți furați. Doar unii care găsesc bani pe stradă pot să-i cheltuie atât de iresponsabil.

Și pentru că dincolo de aceste gafe, social-democrații au adoptat acest slogan care poate lăsa loc de orice interpretare, câteva minți ascuțite au parodiat acțiunea „PSD îți da puterea” și au conceput flyere care pot duce această campanie în derizoriu.

PUBLICITATE