Campania de la SJU Piatra-Neamț în atenția Avocatului Poporului


O campanie de educare și conștientizare legată de serviciile UPU ale Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, concepută și derulată de ziarpiatraneamt.ro (n.r. – campanie susținută și de publicația noastră), a intrat în atenția Avocatului Poporului după ce această instituție s-a autosesizat sau a fost sesizată în mod neadevărat despre mijloacele prin care a fost creat clipul promovat în campanie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este vorba de un clip în care sunt date pe rapid în cadrul unui minut imagini filmate pe parcursul a 6 ore. Filmarea pe rapid este însoțită de texte ce arata statistic supraaglomerarea de la UPU, textul având pe fundal imaginile video derulate rapid.

Scopul campaniei care s-a încheiat de acum o săptămână, când a fost retras și clipul de pe internet, viza educarea populației în sensul folosirii neabuzive a serviciilor de urgență.

Informația falsă care a ajuns la instituția Avocatului Poporului este aceea că imaginile ar fi fost preluate din sistemul de supraveghere al spitalului, lucru neadevărat, filmarea fiind făcută  cu o cameră montată pe un trepied în zona de triaj UPU și în niciun caz în zona în care se efectuează intervențiile medicale de urgență. Este adevărat că pentru fracțiuni de secundă sau dacă se oprește clipul pe o anumită imagine se puteau distinge fețe de pacienți, dar la o vizionare normală a celor 6 ore accelerate și comprimate într-un singur minut nu se poate vorbi de posibilitatea de identificare a unei persoane.

De asemenea, pe toată perioada derulării campaniei nici noi, nici unitatea spitalicească nu am primit absolut nicio reclamație sau măcar o observație din partea vreunei persoane care s-ar fi recunoscut în clip sau s-ar fi simțit lezată de acest clip sau măcar ar fi recunoscut o persoană din acel clip.

Deoarece avem convingerea că cineva a încercat în mod intenționat și răuvoit să inducă ideea falsă că ar fi fost folosite imagini din rețeaua de supraveghere a spitalului și că aceasta campanie ar fi fost făcută din bani publici, ne rezervăm dreptul de a-i acționa în judecată pe cei pe care îi suspectăm a fi vinovați de aceste lucruri și vom reveni la subiect după ce o instanță de judecată se va pronunța pe această speță.

Iosub Robert

 

D.M.B.
PUBLICITATE