Călugării de la Mănăstirea Petru Vodă continuă lupta ANTI-CIP

Cu prilejul pomenirii părintelui Iustin Pârvu, la 99 de ani de la naşterea sa, obştea mănăstirii Petru Vodă a revenit cu lămuriri despre pericolul acceptării cardurilor electronice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 10 februarie, la 99 de ani de la naşterea părintelui arhimandrit Iustin Pârvu, ctitorul mănăstirii Petru Vodă, obştea lăcaşului din Neamţ a revenit cu explicaţii detaliate despre pericolul acceptării identităţii electronice, prin prisma dogmelor creştin-ortodoxe.

Actele de identitate despre care e vorba pot fi sub orice formă. Ceea ce contează este faptul că ele exprimă identitatea. Aşa sunt, de pildă: carduri de identitate electronice (eliberate de anumite ţări în care românii au emigrat sau în curs de pregătire în această ţară), carduri de sănătate electronice, carduri bancare electronice, paşapoarte electronice, carduri de călătorie nominale electronice, carduri de acces electronice, etc“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al lăcaşului din Neamţ, manastirea.petru.voda.ro..

Monahii susţin că atitudinea de respingere a actelor de identitate electronică a fost predicată de toţi Sfinţii contemporani (Seraphim Rose, Paisie Aghioritul, Nicolae Velimirovici, Cleopa Ilie) de primii stareţi ai mănăstirii Optina (centrul spiritualităţii Bisericii Ruse) sau de Aspazia Oţel (martir al temniţelor comuniste).

Citeste mai mult – AICI

sursa: Adevărul
PUBLICITATE