Bugetul municipiului Piatra Neamț consultat de doctori și profesori.


Ieri a avut loc prima din cele patru consultări publice ale primarului Dragos Chitic cu reprezentanți ai mai multor categorii socio-profesionale programate în perioada 08-14 ianuarie 2015.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

12509100_740171589451105_6350372600421709837_nÎntâlnirea a avut loc la sediul instituției, începând cu ora 11:00, iar la această primă rundă de consultări au fost invitați să participe reprezentanții din educație și sănătate. Au participat directorii unităților de învățământ din municipiu, reprezentanți ai medicilor și asistenților, farmaciștilor, medicilor stomatologi, medicilor de familie și ai centrelor de permanență din Piatra Neamț. Din partea municipalității au participat primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Vasile Popescu, Secretarul Municipiului, reprezentanți ai Direcției Economice, Compartimentului Învățământ și ai Direcției de Asistență Socială.
12472393_740171596117771_5952864019615399232_nPropuneri au venit din partea tuturor categoriilor socio-profesionale invitate, patru dintre ele au fost susținute de către toți cei prezenți și vor fi prinse în bugetul anului acesta. Este vorba de înlocuirea centralei termice care deservește sala de sport a Școlii „Elena Cuza”, mărirea gradului de protecție a medicilor care asigură funcționarea Centrelor de Permanență, în special pe timpul nopții, înființarea unui nou Centru de Permanență care să deservească zonele 1 Mai, Izvoare, Vânători și mai buna dotare a cabinetelor stomatologice școlare, dublată de ore de educație stomatologică în școli.

„Vă mulțumesc că ați dat curs invitației de a ne întâlni astăzi. Implicarea dumneavoastră ne ajută la întocmirea unui buget în care să se reflecte necesitățile comunității. Îmi doresc ca astfel de întâlniri să aibă loc pe tot parcursul anului pentru că în acest fel putem să fim mai eficienți în rezolvarea problemelor. Principiul după care trebuie structurat bugetul este acela că banii trebuie să ajungă acolo unde este nevoie și vă asigur de toată implicarea mea în rezolvarea problemelor ridicate de către dumneavoastră. In perioada imediat urmatoare vom indentifica un spatiu adecvat pentru inființarea celui de-al saselea centru de permanența și sper ca in acest fel vom acoperi nevoia de servicii medicale non-stop pentru locuitorii cartierelor Speranța, 1 Mai si Vânători. „ a declarat primarul Dragoș Chitic.

PUBLICITATE