Bugetul Festivalului Medieval al Curții Domnești, tăiat de consilierul ALDE – Misăilă

Ne cerem scuze pentru știrea inițială. Consilierul Cristian Sauciuc nu a propus această hotărâre. Doar a votat pentru!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anul trecut, Curtea Domnească s-a bucurat de câteva zile de sărbătoare, eveniment care a scos din casă câteva mii de locuitori ai municipiului Piatra-Neamț. Anul acesta însă, un consilier local nu a dorit ca această sărbătoare a Curții Domnești să aibă același impact. Este vorba de consilierul ALDE Cătălin Misăilă, care a înjumătățit suma alocată Festivalul Medieval al Curții Domnești, fără a da nicio explicație.

Este incredibil cum proiecte culturale care adună mii de oameni pe platoul Curții Domnești pe perioada a câtorva zile să fie tăiate din pix, printr-o propunere venită din partea unui ales local.

În acest an, ar fi trebuit să avem organizate ateliere de ocupații tradiționale, olărit, meșteri populari, confecționare măști, etc. Un alt eveniment cu un impact mare la public este preluarea gărzii Turnului de către răzeși și schimbarea gărzii la fiecare oră, atelier de bătut monedă, fotografii în costumele epocii medievale, paradă în centrul orașului și scenete la Curtea Domnească asigurate de o trupă de actori, lecții de tras cu arcul și mânuirea spadei, etc.

Suntem un oraș turistic, populația rezonează foarte bine la toate manifestările culturale și sportive organizate de primărie, dovadă fiind numărul mare de participanți la aceste evenimente care mai animă orașul, doar că, din păcate, mai avem și excese de zel ale unor consilieri locali, cum este cazul domnului Misăilă, care fac tot posibilul ca astfel de evenimente să lipsească cu desăvârșire.

Sperăm ca aleșii noștri să se trezească la realitate și să facă în așa fel încât Festivalul Medieval al Curții Domnești să se poată desfășura cel puțin la nivelul anului 2016.

Vezi și fotografiile de anul trecut la acest festival – AICI

PUBLICITATE