Bugetarii vor primi de la 1 iulie tichete de vacanță de valoarea unui salariu minim

Bugetarii vor primi începând cu 1 iulie 2017 câte un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim pe economie (1.450 lei ), a anunţat ministrul Turismului Mircea Dobre. Tichetul va fi electroni și poate fi folosit în ţară, oriunde şi oricând, până la finalul anului în curs.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar”, a spus ministrul pentru profit.ro

El a amintit că tichetele de vacanță au fost acordate până acum doar în sectorul privat, iar pentru angajații din sistemul public nu au fost prevăzute niciodată în buget. Spre deosebire de alte tipuri de tichete, cum ar fi cele de masă, care sunt tipărite, Dobre vrea ca cele de vacanță să fie online.

Totuși, Guvernul amână, din nou, până la finalul lui 2017, acordarea unor drepturi salariale și de altă natură de care ar trebui să beneficieze personalul din sectorul bugetar, precum tichetele de masă, tichetele cadou, primele, cupoanele sociale pentru elevi, acordarea a 500 de euro pentru educația permanentă a fiecărui nou-născut și îngheață o serie de indemnizații sociale, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (vezi articolul – AICI)

D.M.B.
PUBLICITATE