Bucătăria Spitalului Județean Neamț, plină de probleme


O vizită neanunțată a președintelui Consiliului Județean Neamț la blocul alimentar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a scos la iveală aspecte care lasă mult de dorit, total neconforme unui astfel de spațiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

bucatarie2Nu a putut fi trecută cu vederea mizeria din spațiul respectiv, aspect pentru care s-au făcut observații concrete și s-au cerut explicații de la angajații din bucătărie și șefii ierarhici. Multe neconcordanțe s-au găsit între cantitățile de materii prime scoase din magazie conform fișelor și „ceea ce fierbea“ efectiv în oale, iar personalul găsit în incintă nu a putut demonstra, de la un capăt la altul, circuitul documentelor privind asigurarea meniului zilnic, cu semnăturile celor responsabili pe acte. „Așa cum am primit sesizări legate de diverse aspecte ce țin de activitatea medicală, am avut și foarte multe legate de asigurarea hranei și cum niciodată nu am luat vreo decizie până când nu m-am convins personal cum stau lucrurile, nu am făcut nici de această dată rabat și am ținut să văd care este situația. Din nefericire, bucătăria bucatarie1Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț lasă mult de dorit. Nu am găsit personal care să lucreze cu responsabilitate, ba chiar am sesizat obrăznicia uneia dintre angajate. Este de necrezut câtă degringoladă era prin documente! Am cerut să se facă dovada că s-a folosit atâta carne câtă era trecută în acte, dar nu m-am lămurit nici cât scade, când se dezgheață, nici câtă rămâne după gătire, până ajunge în farfuria pacientului. Sunt tot mai convinsă că ideea ce mai potrivită ar fi să se externalizeze acest serviciu și spitalul să nu mai aibă bucătărie, pentru că e bătaie de joc ce se întâmplă acum cu mâncarea pacienților, a asistentelor medicale și a doctorilor. Decizia va fi luată după o analiză clară cu Comitetul Director, cu membrii Consiliului de Administrație, dar rămân la ideea că orice soluție s-ar adopta, ea trebuie să țină cont, în primul rând, de pacient și de nevoile lui. Despre externalizarea unor servicii am afirmat și cu alte ocazii, pentru că mai există domenii din activitatea nemedicală care ar putea fi externalizate, în beneficiul pacienților“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Alt loc în care a mers șefa legislativului județean este Unitatea de Primiri Urgențe, acolo unde a discutat cu pacienții și cu personalul medical. Deși nu era aglomerat pe secție la momentul vizitei, pacienții au spus atât lucruri bune și mai puțin bune, dar plângerea uneia dintre doctorițe că „angajații UPU sunt asfixiați de cazuri și este criză de personal“ a fost considerară nejustificată, specificul acestei secții fiind, de fapt, „de urgențe“ și este firesc să fie aglomerație continuu.

Comunicat de presă CJ Neamț

PUBLICITATE