Bine ați venit în județul Neamț, locul unde cultura a rămas la coadă

Astăzi, 10 mai, a fost publicat pe site-ul Consiliului Județean Neamț și rezultatul evaluării managementului Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” – nesatisfăcător – așa cum anticipam de multă vreme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Practic, astăzi avem în județul Neamț trei instituții principale de cultură – Teatrul, Muzeul și Biblioteca – ale căror conduceri au fost destituite:
–  scriitorul Adrian Alui Gheorghe – directorul Bibliotecii „G.T. Kirileanu”
– actorul Liviu Timuş – directorul Teatrului Tineretului şi
Iulian Ghercă – directorul Complexului Muzeal Neamţ.

Reacțiile nu au întârziat să apară atât la nivel loca cât și național (vezi articol – AICI), dar cum județul Neamț nu duce lipsă de ipocriți, nu am văzut nicio reacție privind motivele pentru care au fost „executați” acești oameni. Dacă mai-marii județului s-au declarat mereu iubitori de cultură (în fața camerelor), astăzi nu am auzit nimic.

În schimb, cu celeritate am văzut o reacție din partea președintelui Consiliului Județean a prefecturii și a primăriei, atunci când organizatorii evenimentului „Masa Critică” au declarat că nu mai sunt autorizați pentru plimbarea cu bicicletele (vezi articolul – AICI). Într-adevăr, să interzici un astfel de eveniment devenit tradiție, care îndeamnă populația la mișcare cu bicicleta, ar fi fost o pată de rușine…

Totuși, dacă președintele Consiliului Județean a avut o reacție pertinentă și imediată la vestea că o manifestare sportivă ar putea să nu mai aibă loc în Piatra-Neamț, ne-am fi dorit, cu aceeași celeritate să intervină și atunci când cele mai importante instituții de cultură din Neamț sunt „decapitate”. Sau am avut dreptate când am zis că PSD a intrat cu bocancul peste instituţiile de Cultură din Neamţ?

Nota Bene – Merită subliniată reacția unui iubitor de cultură din Neamț: Peste 50 de ani nimeni nu va mai ști că Ionel Arsene a fost deputat sau Președintele Consiliului Județean Neamț, dar toți cei care vor învăța istoria literaturii române vor ști că a existat un scriitor care s-a numit Adrian Alui Gheorghe.

PUBLICITATE