Bilanțul DEZASTRULUI de după inundaţii în județul Neamț. Vezi localitățile afectate

Inundaţiile din ultimele zile, în judeţul Neamţ, au afectat zeci de locuinţe din mai localităţi iar peste 400 de persoane au fost evacuate, conform unui raport trimis în această dimineață (1 iulie, ora 7:00) de Prefectura Neamț.

RAPORTUL COMPLET ÎL PUTEȚI CITI – AICI

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit raportului, au fost evacuate 430 de persoane (Com. Farcașa, sat Stejaru -230 persoane, sat Bușmei – 100 persoane, sat Frumosu – 50 persoane, sat Soci – 50 persoane). Majoritatea persoanelor s-au autoevacuat la rude sau vecini, 30 persoane au fost relocate la școala din localitatea Stejaru.

12 persoane din trei comune au fost salvate (Com Timișești, sat Timișești (1 adult), Com Timișești, sat Dumbrava (5 adulti și 2 copii), Com. Horia, sta Cotu Vameș (1 adult), Com. Borca, sat Sabasa (1 adult si 2 copii)), iar o persoană a fost dată dispărută în satul Cuiejdiu, comuna Gârcina.

Au fost afectate 46 localități, printre care și municipiile Piatra-Neamț, Roman și orașele Bicaz și Roznov.

Au fost 3 localităţi (Agapia, Nemțișor și Mănăstirea Neamț) afectate parțial de întreruperea energiei electrice, un număr de 761 consumatori nealimentaţi. Fenomenele meteo periculoase au rupt 2 stâlpi de medie tensiune, luați de apă în zona comunei Agapia, sat Agapia și un stâlp de medie tensiune rupt în zona Mănăstirea Neamț. La ora raportării nu sunt localități nealimentate cu energie electrică.

Au fost inundate 53 de locuințe, 122 de gospodării, 75 curţi şi grădini şi 55 de fântâni, iar 20 poduri şi 56 de podeţe/traversări pietonale au fost afectate de viituri.

Peste 4.100 de hectare de teren agricol şi 119 hectare de păşuni şi fâneţe au fost inundate.

În total, au fost afectate 3 drumuri naționale, 8 drumuri județene, 134 de drumuri comunale / săteşti, iar 14 au fost distruse în comunele Pipirig, Rediu, Poiana Teiului și Farcașa.

Judeţul Neamţ rămâne sub avertizare Cod galben și Cod portocaliu de inundații. (vezi articolul – AICI)

RAPORTUL COMPLET ÎL PUTEȚI CITI – AICI

Vezi și [FOTO] Neamț: Probleme, azi-noapte, într-o comună. Un dig de balast s-a erodat

Vezi și [FOTO] Raportul inundațiilor în județul Neamț – 30 iunie, ora 17:00

Vezi și [VIDEO] Raportul inundațiilor în județul Neamț – 30 iunie, ora 8:00

Vezi și [FOTO] Imagini de groază în Neamț. Oameni salvați din calea apelor

Vezi și [Galerie FOTO] Potop în Neamț. Drumuri blocate și zeci de familii izolate

PUBLICITATE