Bilanțul accidentelor din Neamț în weekend – Trei morți și șase răniți!


În ziua de 15 iulie a.c., în jurul orelor 10.30, pe DN 15B, pe raza comunei Pipirig, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea unei persoane.
Din primele cercetări se pare ca în timp ce un bărbat de 58 ani din comuna Pipirig se deplasa cu o bicicletă pe DN 15 B, s-a dezechilibrat, moment în care a fost acroșat și accidentat ușor de un autobuz care se angajase în depășirea sa.
În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 15 iulie a.c., în jurul orelor 13.30, pe raza orașului Bicaz, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea unei persoane.
Din primele cercetări se pare ca în timp ce un bărbat de 53 ani din Bacău efectua manevra de mers cu spatele cu o autoutilitară în fața unei societăți comerciale cu punctul de lucru pe raza orașului Bicaz, nu s-a asigurat corespunzător și a acroșat și accidentat ușor o femeie de 88 ani care s-a angajat în traversarea străzii prin spatele unui alt autovehicul și fără să se asigure.
În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului.

În ziua de 16 iulie a.c., în jurul orelor 16.25, pe strada Orhei din Piatra Neamț, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea unei persoane.
Din primele cercetări se pare ca în timp ce un bărbat de 38 ani din Piatra Neamț conducea un autoturism pe strada Orhei din municipiu, a surprins și accidentat ușor o femeie de 47 ani care traversa regulamentar strada.
În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului.

În ziua de 16 iulie a.c., în jurul orelor 16.40, pe DN 2, în afara localității Cordun, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea a două persoane.
Din primele cercetări se pare ca în timp ce un bărbat de 34 ani din comuna Săbăoani conducea un autoturism ( VW Golf) pe DN 2, nu a păstrat o distanță de siguranță față de un autoturism care se afla în fața sa ( VW Passat), fiind condus de un bărbat de 25 ani din Iași și a intrat în coliziune cu acesta. După producerea tamponării, primul autoturism implicat( VW Golf) a fost proiectat într-un autotractor ( MAN),care circula regulamentar pe același sens de mers, iar al doilea autoturism ( VW Passat) a fost proiectat pe contrasens, intrând în coliziune cu un al patrulea autovehicul ( Mercedes )care circula regulamentar.
În urma producerii accidentului, conducătorul celui de-al doilea autoturism ( VW Passat), respectiv bărbatul de 25 ani precum și un pasager din autoturismul acestuia au fost răniți ușor.
În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului.

În ziua de 17 iulie a.c., în jurul orelor 01.20, pe DJ 156A, pe raza localității Căciulești, s-a produs un accident rutier din care a rezultat decesul a trei persoane.
Vezi articolul -> AICI

Având în vedere valorile de trafic crescute pe perioada verii, polițiștii nemțeni fac următoarele recomandări conducătorilor auto:

Adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete, sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă;
Reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii;
Măriţi distanţa între autovehiculele în mers;
Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi în deosebi a depăşirilor neregulamentare;
Adoptaţi un comportament preventiv în trafic!
Respectați limitele de viteza prevăzute de lege daca doriți un plus de siguranța pentru dumneavoastră si pentru celelalte persoane aflate in autovehicul;
Folosiți centura de siguranța de fiecare data când va deplasați cu autoturismul; Înainte de a pleca la drum, asiguraţi-vă că şi ceilalţi pasageri poartă centurile de siguranţă !
Fiţi conştienţi de gradul de periculozitate la care expuneţi toţi participanţii la trafic, nu doar pe dumneavoastră, prin conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului sau a unor medicamente.

PUBLICITATE