Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” – campanie de promovare a cărții și a lecturii – duminică, 11 iunie

Biblioteca Județeană “G. T. Kirileanu” Neamț își propune să readucă în atenția publicului nemțean importanța lecturii, ca vector principal al cunoașterii, inițiind o campanie derulată sub genericul Triunghiul cunoaşterii: carte, lectură, bibliotecă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentul se va desfășura duminică, 11 iunie 2017, începând cu ora 11.00 pe Esplanada din fața Bibliotecii Județene și include prezentări de carte, lecturi și abordări interactive și, special pentru cei mici, ateliere creative pentru dezvoltarea personalității copiilor (lectură și comunicare, prin care se urmărește stimularea creativității și a mobilității de gândire a copiilor, precum și dezvoltarea abilităților de interpretare a unui text, ori cele de vorbire în public).

De asemenea, sub genericul “Terapie prin desen”, se vor desfășura  3 ateliere de pictură pentru dezvoltarea simțului artistic și cultivarea valorilor pozitive și a gustului pentru frumos. Firește, jocul – ca reper pe drumul cunoașterii va ocupa un loc central în cadrul programului pentru cei mici, prin  jocurile educative ce-și propun să dezvolte atenţia și memoria, iar cu atelierul de “Face painting”, într-un mod amuzant, dar care poate predispune și la reflecție, chipurile cunoașterii vor fi mupltiplicate, prin cunoașterea de sine și descoperirea ori redescoperirea aproapelui.

Așadar, cei care vor să afle mai multe despre bucuria de a ști, bucurie care este cel mai ușor de dobândit, au la îndemână cărțile – prieteni fideli care îi așteaptă cuminți și răbdători la bibliotecă și care, iată, din când în când, le ies în întâmpinare celor fără de care nu-și pot îndeplini menirea – cititorilor.

PUBLICITATE