Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” a adus un omagiu oamenilor de cultură înmormântaţi în Cimitirul „Eternitatea”

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ şi-a propus să aducă un omagiu oamenilor de cultură înmormîntaţi în Cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamţ, vineri, 14 aprilie 2017, începînd cu ora 10, într-o acţiune de îngrijire a mormintelor, de depunere de flori şi candele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Între oamenii de cultură care au morminte în Cimitirul „Eternitatea” se numără Calistrat Hogaș, G. T. Kirileanu, Brânduşa Irimescu, Grigore Caraza, Eduard Covali, Iulia Hălăucescu, Gheorghe Dumitroaia, Aurel Băeșu, Corneliu Dan Borcia, Iulian Antonescu, Laurian Ante, Traian Pârlog, Florin Vasiliu, Tereza Gogu, Constantin Filimon şi alţii.

Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii: „E o iniţiativă a noastră mai veche, în vinerea care precede Învierea Domnului, cînd cerurile se spune că se deschid, să intrăm într-o comuniune simbolică cu scriitorii, cu personalităţile culturale care ne-au premers. O candelă şi o floare pot să lumineze orice drum, de pe pămînt sau din cer. Un gînd pios pentru artiştii, pentru oamenii de cultură care au făcut, în timp, ca viaţa să aibă un sens mai înalt, pentru ca ţinutul Neamţului să conteze în România şi în lume. Oricum, ei sunt cei care ne dau primii vestea că Hristos a înviat”.  

PUBLICITATE