Bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Neamţ, prins cu 172 km/h pe DN 2 (E 85)

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile pentru reducerea riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. – notează un comunicat al IPJ Buzău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză(35), pentru neutilizarea centurii de siguranţă(15), pentru oprirea sau staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis(7), precum şi 25 pentru alte abateri în trafic.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 12 permise de conducere, cele mai multe(5) pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a limitelor de viteză(5), dar şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Cea mai mare viteză – 172 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat în vârstă de 35 de ani,din Neamţ, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E 85, în afara localităţii Racoviţeni.

PUBLICITATE