Azi, 7 iulie, NIGHTLOSERS va concerta la Vacanțe Muzicale


Joi, 7 iulie, vor urca pe scena festivalului studenţii învăţământului muzical românesc. Pentru Ziua instituţiilor de învăţământ superior muzical au fost invitate să prezinte câte un recital Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Evenimentul va avea loc în sala mare de spectacole a Teatrului Tineretului, începând cu ora 19,oo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Două ore mai târziu (ora 21:00), pe scena care va fi amplasată în Piaţa Turnului se vor afla membrii celebrei formaţii NIGHTLOSERS. Hanno Hoffer şi colegii săi sunt pregătiţi să încânte publicul cu mai vechi, ori mai noi, melodii etno-blues.

NIghtlosers„NIGHTLOSERS”
Hanno Höfer – voce, chitară, muzicuţă, washboard
Grunzo Geza – keyboard
Claudiu „Nasu” Purcărin – tobe
Jimi „El” Lako – vioară, chitară, mandolină, banjo
Lucian Pop – electric & double bass

Este o trupă înfiinţată în 1994, cântă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenţii etno române, maghiare şi ţigăneşti, montate în conformitate cu o imagine (a formaţiei) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de ţărănoi beţivi au ajuns întâmplător pe o scenă. În cei peste 20 de ani de existenţă au concertat la festivaluri din mai toate ţările din Europa dar şi în oraşe din SUA şi Canada. Sunt cunoscuţi de publicul larg datorită pieselor ”Beţivan Ratat” şi ”Dragostea-i ca şi o râie”, piese ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei prezent şi el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradiţională autentică ardelenească (ţigănească, ungurească şi românească). Discografia grupului conţine patru albume: Sitting on the top of the world (1994), Plum Brandy Blues (1998), Rhythm & Bulz (2004) şi Cinste Lor (2013).

Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi 
EMILIAN CLIPA – clarinet, anul II
ELIZA SOLOMON – soprană, anul II master
La pian: prof. univ. dr. AURELIA SIMION

Eliza Solomon este absolventă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov și a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iași, secția canto clasic. Pe parcursul liceului a obținut Premiul al II-lea și Premiul Special la Concursul Național de Interpretare a Muzicii Românești „Sigismund Toduță” din Bistrița. În perioada facultății a participat la cursurile de măiestrie în operă susţinute de Maria Slătinaru Nistor şi în lied german, realizat de Sofia Kontossi şi Anna Karkania. De asemenea, prin intermediul bursei Erasmus, Eliza Solomon a avut şansa să studieze în primul an de masterat la Conservatorul Național de Muzică din Atena. Dintre numeroasele sale prezenţe publice, le amintim pe cele susținute alături de orchestra Universității de Arte și pe cele din timpul studiilor de master: recitalul de la Megaron (Atena) şi Heraklion (Creta). Debutul operistic al sopranei a avut loc în spectacolul Incoronarea Popeei de Claudio Monteverdi, în rolul titular, la Conservatorul Național de Muzică din Atena.

Clarinetistul Emil Clipa, în prezent student în anul II a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iași la clasa prof.univ.dr. Doru Albu este absolvent al Liceului de Arte Ciprian Porumbescu din Suceava. Pe parcursul  anilor de liceu, îndrumat de profesorul Ciprian Baicu, a obținut numeroase premii la concursurile naționale, internationale și Olimpiadele de Muzică. Cele mai recente premii  sunt : Premiul special al Asociației ,,Pro Musica Academica ” obținut la Concursul Muzical European Diamond Lions în anul 2015 și Premiul III la Concursul Internațional al Tinerilor Interpreți Eugen Coca  în 2016 (Chișinău).

Absolventă a Conservatorului  Gavriil Musicescu din Chișinău, pianista Aurelia Simion este în prezent prof. univ. dr. la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi. A susţinut recitaluri şi concerte în România,Republica Moldova, Ucraina,Rusia ,Franţa ,Italia, Germania, Austria,  Elveţia, Olanda, Belgia. A fost distinsă cu diplome speciale de Merit şi Excelenţă pentru activitatea solistică şi acompaniament la diverse cursuri de măiestrie, festivaluri, concursuri naţionale şi internaţionale.

Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
CARLA STOLERU, LOREDANA PALADE, ELENA TEODORA GRECIUC – flaut
ANDREI AIORDĂCHIOEI – corn
La pian: prof. univ. dr. VERONA MAIER

Carla Stoleru este studenta in anul II, la clasa prof. dr. Ion Bogdan Stefanescu a Universității Naționale de Muzica București. A inceput studiul flautului in Iasi, la Colegiul National de Arta „Octav Bancila”. Persoana care are cea mai mare influenta asupra cantului ei flautistic si care o îndruma, este celebrul flautist Matei Ioachimescu, care desfășoară o bogata activitate concertistica, atat in Europa, cat si in Asia. Incepand din toamna, Carla Stoleru va studia cu bursa Erasmus la Universitatea de Muzica din Graz, la clasa prof. Erwin Klambauer. S-a prezentat la olimpiade si concursuri atat nationale, cat si internationale, obtinand diverse premii. A participat la masterclassuri de flaut in Bistrita, Sinaia, Botosani si Bucuresti, cu flautisti precum Matei Ioachimescu, Ana Oltean, Mihaela Anica, Matthias Ziegler, Venzislav Kandev. A sustinut concerte in Iasi, Bistrita, Bucuresti, Sinaia si a colaborat cu orchestre precum Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti.

Lorena Palade. Studenta in anul II la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, clasa profesor univ. Dr. Ion Bogdan Stefanescu. Participa pe perioada gimnaziului si a liceului la olimpiade si concursuri nationale si internationale obtinand importante premii. Sustine recitaluri in Botosani, Piatra Neamt, Targoviste,  Bucuresti, Bistrita-Nasaud,  abordand lucrari importante din repertoriul flautistic.

Elena Teodora Greciuc a început studiul flautului la vârsta de 11 ani la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, clasa Prof. Mihaela Saveanu. În această perioadă a participat și a obținut premii la concursurile de specialitate precum „Emanuel Elenescu”- Piatra Neamț, „Cel mai bun interpret”-Suceava și Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală. Din toamna anului 2015 este studentă la Universitatea Națională de Muzică-București, specialitatea interpretare muzicală- flaut, clasa Prof. Dr. Ion Bogdan Ștefănescu. A concertat în săli importante ca: Sala mica și mare a Ateneului Român, Sala Cercului Militar Național, Sala George Enescu a Universității, Muzeul Național „George Enescu” și a colaborat cu Orchestra Medicilor din București.

Andrei Aiordachioei (corn)

A inceput studiul cornului la varsta de 12 ani sub îndrumarea profesorului Constantin Păuna la Colegiul National de Muzică ”George Enescu” din Bucuresti. Incepand cu anul 2013 a continuat studiul instrumentului alaturi de profesorul Neculai Musteaţă, la Colegiul Naţional de Artă ”Octav Băncila” din Iaşi, iar in prezent sunt student in anul I la Universitatea Natională de Muzică din Bucureşti la clasa domnului profesor Ioan Gabriel Luca.

Dintre cele mai importante realizari, amintim: participarea la masterclass-uri sustinute de cornisti celebri, precum Marie-Luise Neunecker, Olivier Darbellay, Radovan Vlatkovic, Wolfgang Gaag. – In iulie 2015, a participat la proiectul European Music Campus Orchestra din Grafenegg, Austria. – In anul 2011 a fost bursier in cadrul programului ”Tinere Talente” al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, iar din anul 2014 este membru in Orchestra Fundatiei, a participat la concertele realizate la Ateneul Roman cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regele Mihai.

 

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca
ALEXANDRU MARIAN, CRISTIAN PIRON – chitară

PIRON CRISTIAN

Student  la Academia de Muzica Gheorghe Dima , extensia Piatra Neamt  – Facultatea de Muzica – specializarea interpretare instrumentala – chitara clasica.

Absolvent al Liceului Pedagogic Braila si al Scolii Populare de Arte” Vespasian Lungu “ din Braila – specializarile chitara clasica si canto muzica usoara.

Premii obtinute:

Premiul I in cadrul Concursului National de Muzica pentru Formatii Instrumentale, Corale si Solisti Vocali din Invatamantul Preuniversitar – sectiunea solist chitara clasica – Tulcea 22 mai 2010.

Premiul al –II – lea in cadrul Concursului National de Muzica pentru Formatii Instrumentale, Corale si Solisti Vocali din Invatamantul Preuniversitar – sectiunea solist chitara clasica – Tulcea 27 aprilie 2013.

 

PUBLICITATE