Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul minorei abuzată sexual de pedagog într-un liceu din Neamț

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei minore cu nevoi speciale, care ar fi fost abuzată sexual, de către pedagog, în incinta Liceului Tehnologic Special din comuna Ștefan cel Mare, județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform informațiilor din presă, procurorii DIICOT Neamț au făcut investigații privind exploatarea sexuală a unor minore de la centrele speciale din orașele Roman și Piatra Neamț, existând suspiciunea unor acte de proxenetism exercitate asupra acestora. Cu acest prilej, s-au efectuat cercetări și la Liceul Tehnologic Special din comuna Ștefan cel Mare, județul Neamț.

În context, directorul Liceului Tehnologic Special a afirmat, potrivit presei, că două dintre eleve s-au prezentat în data de 10 februarie 2017, solicitând depunerea unei sesizări scrise, întrucât pedagogul le-ar fi făcut propuneri indecente.
Una dintre eleve a afirmat că pedagogul a început avansurile sexuale asupra ei în urmă cu 5 ani, atunci când minora avea 9 ani, și ar fi abuzat-o sexual doi ani la rând, susțin sursele din mass-media.

În prezent, minorele care ar fi fost abuzate, sunt incluse într-un program de consiliere psihologică în cadrul școlii, iar organele de cercetare penală au sesizat intituțiile abilitate, fiind constituită o echipă la nivelul Consiliului Județean care efectuează investigații în acest caz.

Comunicat de presă – Avocatul Poporului

Vezi și Caz șocant într-un liceu din Neamț. Minoră cu nevoi speciale, abuzată sexual de pedagog

PUBLICITATE