Aveți grijă pe cine primiți în casă. Doi bărbați și o femeie au furat 1300 de lei dintr-o locuință

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Postului de Poliție Bârgăuani au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au sustras din locuința unui bărbat de 52 de ani suma de 1300 lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că în jurul orelor 12.00, la domiciliul bărbatului s-au prezentat trei persoane necunoscute de etnie romă, doi bărbaţi şi o femeie, care au cumpărat trei cupoane de pensii, prezentând o bancnotă de 500 lei. În momentul în care i-au solicitat bărbatului să-i dea rest suma de 350 lei, aceștia au observat unde își depozita economiile, iar într-un moment de neatenție au sustras suma de 1300 lei, după care au plecat într-o direcție necunoscută de persoanele vătămate.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și îndrumă cetățenii să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuințe sau curți.


Având în vedere și cazurile similare înregistrate în anii anteriori în această perioadă, reluăm sfaturile preventive privind săvârșirea infracțiunii de furt prin distragerea atenției, recomandând cetățenilor:
– nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului, oferirea de ajutoare sau bunuri, schimbul unor bancnote;
– solicitați persoanelor, care se prezintă sub diferite calități, să se legitimeze;
– evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!
– păstraţi documentele și bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră și nu divulgați aceste informații altor persoane.
De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuința dumneavoastră pentru a descoperi locul unde vă păstrați economiile.
Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați-ne prin apelul unic de urgență 112!

PUBLICITATE