Aveți grijă la ghețuș! Un moment de neatenție a trimis un bătrân în spital

Share on Facebook27Tweet about this on Twitter

Bunul-simț ar trebui să-i pună pe locuitorii din Piatra-Neamț să își curețe zăpada și gheața din fața casei sau în cazul agenţilor economici, din faţa firmelor. Și dacă nu bunul-simț, atunci frica de a se alege cu amenzi usturătoare.

Surprinzător este faptul că o parte (o mică parte) dintre pietreni au luat măsuri imediat ce vremea le-a permis, însă unii sunt greu de convins să puna mâna pe lopată și să elibereze trotuarele. Revoltător este că unele asociații de proprietari nu au facut vreun efort, nici în acest an, pentru a înlătura pericolul de pe trotuare.

Așadar, reprezentanții instituțiilor, societăților comerciale, dar și asociațiilor de proprietari trebuie să știe că pot pune în pericol siguranţa oamenilor.

Și trecătorii ar trebui să fie mai atenți. De fiecare data când ninge, paturile de spital sunt pline de pacienți. Sunt oameni care pentru o clipă de neatenție se aleg cu fracturi sau entorse după ce alunecă pe gheață. Asta deși sfatul medicilor îndeamnă persoanele în vârstă să evite deplasările inutile în această perioadă a anului și să fie atenți pe unde calcă.

Chiar astăzi (11 ianuarie), în jurul orei 15:00, un bătrân a ajuns la spital după ce a căzut/alunecat pe scările unei instituții bancare din Piatra-Neamț. Asta deși banca are, pe scări, mochetă pe care nu ai cum să aluneci iar la intrare era așezat semnul prin care avertiza pericolul de alunecare. Conform unor surse, bătrânul nu a suferit leziuni la cap sau coloană și cel mai probabil i s-a dislocat umărul.

D.M.B.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.