Autobuz cu 20 de persoane, lovit de tren. Din fericire niciun rănit


În această dimineață, în jurul orei 07.00 polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Sofrocești a avut loc un accident rutier. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, care au identificat un autobuz în regim de transport persoane, în interiorul căruia s-ar fi aflat circa 20 de persoane în momentul producerii accidentului. Autobuzul prezenta avarii în partea din față, iar din verificările efectuate până în prezent nu a rezultat nicio victimă în urma accidentului, autovehiculul fiind doar acroșat ușor de trenul care circula din direcția Roman-Bacău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un bărbat de 31 de ani, din Trifești conducea autobuzul pe DC 90, la trecerea la nivel cu calea ferată, nu ar fi respectat semnificația indicatorului “Oprire” și a fost acroșat de trenul Interregio care circula dinspre Roman spre Bacău.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 945 lei și 6 puncte de penalizare la permisul de conducere, pentru nerespectarea articolului 138 din HG 1391/2006. Totodată verificările sunt continuate sub aspectul legalității transportului public de persoane efectuat prin cursă specială, cât și referitor la starea tehnică a vehiculului.


Atragem atenția asupra importanței asigurării corespunzătoare a conducătorilor auto la trecerile la nivel cu calea ferată, având în vedere consecințele grave ce ar putea genera o astfel de abatere. De asemenea, ținând cont de perioada premergătoare sărbătorilor pascale cât și de creșterea valorilor de trafic, pentru un plus de siguranță vă recomandăm:

Dacă vă deplasaţi cu autoturismul în alte localităţi decât cea de domiciliu, pentru a petrece sărbătorile pascale, adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranță.

PUBLICITATE