Au început amenzile pentru cauciucurile de vară și pentru activitățile comerciale de iarnă

În contextul sărbătorilor de iarnă, când se vor înregistra aglomerări de persoane în localitățile/staţiunile turistice de agrement montane (Durău, Oglinzi, Izvorul Muntelui, Bălțătești ș.a.), sporirea valorilor de trafic pe căile rutiere, precum cât şi o creştere a activităţilor comerciale specifice sezonului de iarnă, conducerea IPJ Neamț a dispus organizarea de acțiuni pentru asigurarea unui climat de siguranță publică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, în următoarea perioadă, la nivelul tuturor structurilor I.P.J. Neamț a fost asigurată o capacitate corespunzătoare de acţiune şi intervenţie pentru participarea la înlăturarea sau limitarea urmărilor posibilelor evenimente negative produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Astfel, în perioada 23-26.11.2015, polițiștii nemțeni au fost angrenați în acțiuni specifice, fiind constate 54 de infracțiuni, dintre care 45 de natură judiciară și una de evaziune fiscală. De asemenea au fost aplicate 529 de contravenții, dintre care 119 la Legea 61/1991Rep., 7 privind Codul Silvic, 4 la Legea 12/1990 și 2 la Legea 333/2003.
Din totalul contravențiilor, polițiștii rutieri au aplicat 377 de sancțiuni pentru abaterile săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice, fiind reținute 9 permise de conducere, 4 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 3 certificate de înmatriculare retrase pentru lipsa anvelopelor de iarnă( 7 sancțiuni aplicate pentru echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor pe timp de iarnă)

Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică peste 160.000 de lei, fiind confiscate bunuri de aproximativ 41.000 de lei.

PUBLICITATE