Au fost desemnate cele mai mari kitsch-uri româneşti. Vezi clasamentul

În perioada 15-31 iulie, peste 10.000 de români au votat pe site-ul Muzeului Kitsch-ului cele mai mari kitsch-uri româneşti din cinci categorii: Kitsch istoric şi legendar, Arhitectură şi monumente,  Artă decorativă şi design interior, Cultură şi fashion, Media şi digital.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cultură şi fashion: treningul cu pantofi a fost considerat cel mai relevant kitsch, argintul revenind papucilor cu puf, în timp ce bronzul a fost adjudecat de „dansul pinguinului“.

Artă decorativă şi design interior: românii au decis în favoarea carpetei cu răpirea din Serai, urmată de prosoapele şoferilor de tir și peştele de pe televizor.

Media şi digital: Prezenţa online a cocalarilor şi piţipoancelor a fost de departe cea mai apreciată, locurile 2 şi 3 revenind sms-urilor de sărbători şi titlurilor de tabloid.

Kitsch istoric şi legendar: pe primul loc este Arsenie Boca, urmat de Elena Ceauşescu și Dracula.

Arhitectură şi monumente: campioană este Catedrala Mântuirii Neamului Românesc, urmată de Bustul de la Scorniceşti (al lui Gigi Becali) și Ţeapa lui Ghilduş.

Clasamentul fiecărei categorii și rezultatele detaliate pot fi consultateAICI

“Faptul ca 10.000 de votanti au participat la initiativa noastra ne demonstreaza ca romanii au fost atat de expusi la kitsch incat au dezvoltat gusturi rafinate in ceea ce ii priveste: sunt la curent cu ultimele tendinte (de pilda, papucii cu puf), au ajuns la suprasaturatie in ceea ce ii priveste pe daci si apreciaza persistenta carpetei cu rapirea din serai”, a declarat Cristian Lica, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum.
El a precizat si ca: “Demersul nostru stiintific nu intentioneaza sa jigneasca pe nimeni, nici sa aduca atingere demnitatii nimanui. Din aceasta cauza, nu au fost incluse in concurs persoane fizice, in viata, a caror imagine ar putea fi afectata de rezultatele concursului”. – notează stirileprotv.ro

Muzeul Kitsch-ului, ce include aproximativ 200 de exponate, poate fi vizitat din luna mai pe Strada Covaci nr. 6 din Centrul Vechi al Capitalei. Exponatele provin din colecția personală a proprietarului Cristian Lică. Prețul unui bilet la muzeu este de 30 de lei (de luni până sâmbătă) și 20 de lei duminica.

PUBLICITATE