Atenționare Salvamont Neamț. Trasee turistice închise din cauza copacilor căzuți


20161015_144144Salvamont Neamț atenționează turiștii care intenționează să parcurgă traseele turistice din stațiunea Durău spre Cabana Dochiaambele rute – de la Fântânele -Vf. Toaca -Dochia și Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia sunt momentan închise datorită căderii unui număr mare de arbori și arbuști pe care zăpada i-a prins înfrunziți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Traseele au fost parcurse cu dificultate și evaluate de către salvatorii montani și a fost luată hotărârea ca după normalizarea condițiilor meteo (se așteaptă un nou val de precipitații abundente în următoarele 24 de ore) traseul Durău-Fântânele Dochia să fie degajat .

14689898_1845367169026149_1870515268_oCât privește traseul Duruitoare -Dochia, lucrările de degajare și amenajare se vor efectua în luna mai 2017 fiindcă oricum traficul turistic este restricționat pe perioada iernii. Există probleme și foarte mulți copaci căzuți și pe celelalte trasee care vor beneficia de lucrări de degajare până în luna decembrie.
Din Izvorul Muntelui este recomandat traseul Izvorul Muntelui – Curmătura Lutul Roșu – Cabana Dochia.

Stratul de zăpadă la peste 1400 m depășeste 55 cm, peste 1 m în zonele de acumulare (viscolituri) și în următoarele 24 de ore se anunță un nou strat de zăpadă și precipitații mixte în zonele inferioare.

Mai multe grupuri de turiști au fost asistate de către echipele salvamont fiind blocate și dezorientate de faptul că nici potecile și nici marcajele turistice nu se mai văd, fiind obturate de arbuștii căzuți și zăpadă. – se arată într-un comunicat Salvamont Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE