Atenționare Salvamont Neamț: Pericol mare de avalanșă în masivul Ceahlău.

Specialistii serviciului au estimat foarte bine gradul crescut si posibilitatea producerii fenomenului de avalansa inca de saptamana trecuca cand s-au efectuat mai multe analize ale stratului cat si diverse teste specifice. – informează Salvamont Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Odata cu patrunderea maselor de aer calde la altitudine si a inversiunii termice, pe unele fete si jgheaburi in special din zona sudica si sud-estica s-au produs avalnse de mici dimensiuni. In alte zone pericolul este de gradul 5 din 5 si zapada se va prabusi probabil in urmatoarele 48 de ore, existand deja fisuri mari in strat vizibile si in apropierea Cabanei Dochia.

O echipa va monitoriza pana inclusiv maine zona si se va asigura ca toti turistii vor cobora din masiv pe trasee relativ sigure. In urmatoarele zile sfatul nostru este sa evitati ascensiunile pe traseele pe care exista riscul de a fi surprinsi de avalansa la traversarea jgheaburilor.

Intervenții Salvamont Neamț

Echipele de interventie din zona Statiunii Durau au intervenit in acest sfarsit de saptamana in mai multe randuri pentru acordarea primului ajutor in cazul unui traumatism cranio-crebral acut deschis usor, un traumatism de bazin si un traumatism de membru inferior mai grav care a si fost predat serviciului de ambulanta Neamt.

La acesta ora se intervine cu o autospeciala in vederea acordarii primului ajutor si a evacuarii unuei persoane de sex mascului care a suferit o luxatie de membru inferior in zona Manastarii Cerebuc.  – mai informează salvamontiștii nemțeni.

foto: SMII Mihai Cazacu
PUBLICITATE