Atenție șoferi! Încă un val de ninsoare în Neamț! Cum se circulă pe drumurile din Moldova

Ninsorile au revenit în nordul Moldovei, cu precădere în județele Neamț și Suceava, dar și în Iași, Bacău și Galați, unde se înregistrează ninsori slabe. Carosabilul este umed, iar cerul este acoperit în cea mai mare parte a regiunii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La acest moment, pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași se acționează cu aproximativ 100 de autoutilaje de deszăpezire, ne informează DRDP Iași.

În total la nivel național, în perioada 17.02.2018, ora 17:00 – 18.02.2018, ora 12:00, s-a acționat cu 845 de autoutilaje și s-au răspândit 2927 tone material antiderapant.

Menționăm că la această oră ninge moderat în județele Prahova, Suceava, Neamț, Bacău, Iași, Vaslui, Arges, Dâmbovița, Gorj, Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Sălaj, Bihor, Alba, Satu Mare, Sibiu, Mureș și Harghita.

Precizăm că reprezentanții CNAIR SA acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE, PENTRU TRAFIC ÎN CONDIȚII DE IARNĂ

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să conducă prudent și să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic.
Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor! Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

PUBLICITATE