Atenție la pietonii care circulă pe mijlocul drumului. Un alt accident, în Săvinești


La data de 18.01.2016, orele 18.00, polițiștii rutieri au intervenit la soluționarea unui accident produs pe DN 15, în localitaea Săvinești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 26 de ani, din Roznov conducea un autoturism pe DN15, având direcția de deplasare Bacău – Piatra Neamț, a surprins și accidentat un pieton de 54 de ani, din Piatra Neamț ce se deplasa pe partea carosabilă, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic iar rezultatul a fost negativ. Cercetările în cauză continua sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Vezi și Accident în Roznov. Victima se plimba pe mijlocul drumului și a fost luată din plin de un autoturism


Atenție pietoni/la pietoni!

Recomandări pentru pietoni:
-traversarea străzilor se face numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor trecere pentru pietoni iar acolo unde sunt instalate semafoare numai pe culoarea verde;
– în intersecţiile fără marcaj pietonal, semafor sau indicator, traversarea se va efectua pe la colțul străzii și numai după ce v-ați asigurat că prin acel loc nu trece niciun vehicul. În toate cazurile traversarea se va face în pas vioi si perpendicular pe axul drumului;
– pe drumurile publice care nu au trotuare sau poteci laterale, se va circula numai pe partea stânga a sensului de deplasare și cât mai aproape de marginea acestuia. Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte, accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi!
– când se așteaptă sosirea autobuzului se va sta numai pe trotuar sau în refugiile special amenajate și nu pe partea carosabilă;
– după coborârea din mijloacele de transport public,traversarea străzii se va face numai după plecarea lor din stație, nu prin fața sau spatele acestora.

Recomandări pentru conducătorii auto:
– respectați limitele de viteza prevazute de lege dacă doriți atât siguranța dumneavoastra cât și a celorlalți participanți la trafic;
– adaptați viteza de deplasare la starea drumului și la condițiile meteorologice;
– fiți mai atenţi când vă apropiaţi şi traversaţi trecerea de pietoni, când depăşiţi mijloacele de transport în comun oprite în staţii! În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, pietonii sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!
– fiţi conştienţi de gradul de periculozitate la care expuneţi toţi participanţii la trafic, nu doar pe dumneavoastră, prin conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului!

PUBLICITATE