Atenție la încălcarea drepturilor de autor a operelor muzicale


În primul trimestru al acestui an, polițiștii de investigarea criminalității economice din cadrul IPJ Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la încălcarea legislației în acest domeniu și au întocmit cinci dosare penale pentru încălcarea dreptului de proprietate intelectuală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliția Română împreună cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor și Uniunea Producătorilor de Fonograme din România au lansat o campanie de informare cu privire comunicare publică în scop ambiental a operelor muzicale.

La data de 26 aprilie a.c., de Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale, Poliția Română, împreună cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor și Uniunea Producătorilor de Fonograme din România au lansat o campanie de informare a cetățenilor și societăților comerciale cu privire la modalitățile de comunicare publică în scop ambiental a operelor muzicale.

Astfel, în perioada următoare, polițiștii de la economic și cei de la prevenire, împreună cu specialiști O.R.D.A și U.P.F.R., vor organiza sesiuni de informare cu privire la prevederile legale în domeniul drepturilor de autor, cu accent pe comunicare publică în scop ambiental a operelor muzicale.

,,Poliţia Română acordă o importanţă deosebită prevenirii şi combaterii infracţiunilor în domeniul drepturilor de autor. Prin campaniile preventive derulate în parteneriat ne propunem să creştem nivelul de conştientizare pentru respectarea legislației în domeniu, fie că ne referim la utilizarea de software cu licență sau modul în care operele protejate pot fi folosite în spațiul public.“ – comisar-șef de poliție Aurel Dobre, directorul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

PUBLICITATE